Nem az Y-híd épül még a Martinkertvárosban

Akt.:
Kátyúzzák az utat Szirmán
Kátyúzzák az utat Szirmán - © Fotó: Kozma István
Miskolc – „Marják fel az aszfaltot a Martinkertváros felé vezető vasúti hídon” – szúrta ki a kollégánk jártában-keltében.

Talán a sokat emlegetett Y-híd épül? Nem. A vasúti hídon egyelőre nem az Y-híd építésével kapcsolatos munka zajlik, csupán az ilyenkor esedékes karbantartásokat végzik el.
Előbb a miskolci polgármesteri hivatalhoz fordultunk információért, akik viszont a Magyar Közút Nonprofit Kft.-hoz irányítottak, hiszen az út az ő kezelésükben van.

Még nem az Y-híd épül, eltüntetik az úthibákat

A cég kommunikációs munkatársai arról tájékoztatott, a vasúti hídon egyelőre nem az Y-híd építésével kapcsolatos munka zajlik, csupán az ilyenkor esedékes karbantartásokat végzik el.

„Az illetékes mérnökség munkatársai a Miskolc-Kistokaj összekötő úton lokális burkolatjavítást végeznek melegaszfaltos technológiával a napokban. A munka során a kátyúk környezetében aszfaltmaróval távolítjuk el a sérült kopóréteget, melyet melegaszfalttal pótolunk. A beavatkozásra állagmegóvás miatt volt szükség” – írták.

Hozzátették, a munkálatokat korábban Kistokajban kezdték és Miskolcon egészen a 3-as számú főút csatlakozásáig folytatják.

ÉM-TÁ


Útfelújítás a Tímármalom utcában
Miskolc - Megkezdődött a Tímármalom, a Szövő és a Hold utcák teljes felújítása. A múlt hétvégén kezdődött munkálatok előrehaladásával kapcsolatban tartott sajtótájékoztatót Nagy Ákos a terület júliusban megválasztott új önkormányzati képviselője. – Az itt élők régi igénye volt ez a munka, ezér...

A Téglagyári út felújítása a Vasgyárban
Miskolc - Javában zajlanak az úgynevezett egészpályás útfelújítások Miskolcon. Július elején indultak és jelenleg is zajlanak a teljes felújítások a megyeszékhely útjain. A miskolci polgármesteri hivatal közlése szerint a munkálatok majd’ négyszázmillió forint pályázati pénzből valósulhatnak meg....

A felénél tartanak
Miskolc - Negyvenkilenc napja dolgoznak a József Attila utca felújításán, hátravan még harminc. Június 14-én indult el a József Attila utca komplett felújítása, amelyről többször írtunk már. Közben kétszer változott a forgalmi helyzet a munkálatok miatt, most pedig jön a harmadik módosítás, akár ...