Nem az iskolai kóla a gond…

Lengyelországban kivonja az iskolai kólaautomatákból a szénsavas üdítőket a Coca-Cola (csak ásványvíz és gyümölcslé lesz kapható), várható-e hasonló döntés hazánkban is – tettük fel a kérdést a társaság illetékesének.

„Sok helyen szerepel napirenden ez a kérdés a világban, és megértjük azon szülök érzékenységét, akik szeretnék, ha gyermekük minél egészségesebben táplálkozna. Lengyelországban született egy döntés, amely maximálisan figyelembe veszi ezt az érzékenységet. Ez is egy módja annak, hogy reagáljunk a szülők és a média jelzéseire” – olvasható a társaság lapunk megkeresésére adott állásfoglalásában.

Háttérinfó

Az USA-ban a Szövetségi Kormány adatai szerint az elmúlt 20 évben például
1 százalékkal nőtt az átlagos kalóriabevitel, 10 százalékkal nőtt az elhízottak
aránya és 13 százalékkal csökkent a tesmozgásra fordított idő.

(Adatforrás: Testmozgás: Fiatalkori Viselkedés Figyelő Rendszer (YRBSS),
CDC, NCCDPHP Kalóriabevitel: Országos Egészség- és Táplálkozásügyi Felmérés
(NHANES II and III)
Súly: NHANES II and III.)

Az igazi probléma

Mint azt társaság közkapcsolati és kommunikációs igazgatója, Karvalics Attila tudatta, a Coca-Cola Magyarország úgy véli, hogy az igazi problémát máshol kell keresni, hiszen egy diák napi energia bevitelének töredéke származik csak az iskolákban megvásárolt szénsavas üdítő italokból, a gyerekek fogyasztásának döntő többsége az intézményeken kívül történik.

Ez azt mutatja, hogy a probléma alapvetően nem az iskolákban van, hanem a helytelen étrendben és a mozgás visszaszorulásában, azaz általában véve a gyerekek egészség tudatosságra történő nevelésében. Átfogó programot erre lenne érdemes kidolgozni.

Amire törekednek

– A Coca-Cola Magyarország arra törekszik, hogy megszerettesse a mozgást a fiatalokkal és idősebbekkel egyaránt, számos programot szervezünk és sok eseményt támogatunk ebben a szellemben. Idén több mint 100 000 embert mozgattunk meg Testébresztő programunk keretében, a Coca-Cola Beach sport programjain keresztül vagy akár a Coca-Cola futóversenyen (a Balaton átúszás sajnos a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt) . Emellett 100 százalékos juice-okat, ásványvizet és jeges teát egyaránt forgalmazunk, így az üdítők teljes választékát kínáljuk mindenkinek az iskolákban és más elárusítóhelyeken – összegezte Karvalics Attila.További hírek a Magyarország kategóriából