Nem akart rendőrt gázolni a tankelkötő

A Budapesti Nyomozó Ügyészség bizonyítottság hiányában megszüntette a hivatalos személy elleni erőszak kísérlete miatt indított nyomozást az ellen a férfi ellen, aki október 23-án elkötött egy régi tankot Budapesten, a Deák Ferenc téren.

Az ügyészség nem látta bizonyítottnak, hogy a 65 éves férfi azért indította be a T-34-es tankot, hogy azzal a rendőrökre támadjon – mondta el a Független Hírügynökségnek Morvai Attila a Fővárosi Főügyészség szóvivője. Hozzátette, hogy a gyanúsított vallomása szerint fel sem merült benne, hogy a tankkal a rendőrökre támadjon, ráadásul a harci járművet önszántából állította le a rohamrendőrök sorfala előtt, ezt a vizsgálatok is alátámasztották.

Az idős férfi ellen folyó eljárás így néhány héttel ezelőtt az ügyészségtől átkerült a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz, ahol tovább folynak a vizsgálatok, ugyanis a tankelkötő ellen másik három ügyben is eljárás indult tavaly ősszel: két bűncselekmény, rongálás és jármű önkényes elvétele, illetve közúti veszélyeztetés vétsége miatt.

A 65 éves férfi 2006. október 23-án délután, a Városház téren kiállított harckocsiba beszállt, beindította és a rendőrök sorfala felé indult vele. A járművet a rendőröktől néhány méterre megállította. Senkit nem sebesített meg.Sporthírek