"Nem akarok meghalni! – üvöltötte az égő lakásban rekedt tini

"Nem akarok meghalni! – üvöltötte az égő lakásban rekedt tini
A 18 éves tini az ablakon lógatta ki 7 hónapos testvérét, hogy mentse az életét.

10 ember reked abban New York Bronx-i lakóépületben, amiben – eddig ismeretlen okokból – tűz ütött ki tegnap. Az egész épületet tűz mardosta, és átláthatatlan füst borította; emberek az ablakokon lógtak ki, hogy levegőhöz jussanak. Így tett a 18 éves Vanessa Scot, aki 7 hónapos uokatestvére Zaniyeh Hewittre, továbbá egy 6 éves szintén rokon gyermekre vigyázott.

Vanessa és 6 éves rokona az ablakon hajolt ki, hogy levegőhöz jusson, és onnan üvöltötte: “Kapják el a csecsemőt… Nem akarok meghalni”

A közben kiérkező tűzoltók biztatták, hogy tartson ki és tartsa még a babát is, megmentik őket.

Ron Fuentes tűzoltó késöbb a New York Postnak elmondta: létrával feljutottak az abalakba és lehozták a bent rekedteket, miközben megkezdték a tűz oltását.. Közben egy másik lakó Michel Alexander, nem bírta kivárni még megmentik, ezért egy kötélbe kapaszkodva átlendült kívülre. A tűzoltók kiabálták: “Ne ugorjon! Ne ugorjon!” de a férfi egy darabig ereszkedett, majd ugrott; eltörte a csuklóját, a bokáját és betört az orra.

Nézze meg a képet! >>>

A mentés azonban sikeres volt, és a végére hatalmas tömeg gyűlt össze az épület előtt. Mikor az utolsó lakót is kiszabadították a lent állók megtapsolták a tűzoltókat. Végül 8 lakót és két tűzoltót szállították kórházba főként kisebb sérülésekkel.