Nem adták le a szerelést

Nem adták le a szerelést
Vasárnap – ha az időjárás engedi – lesz salakmotorverseny a Népkertben.

A kiírás szerint a lengyel I. liga 5. fordulójában vasárnap 16.30-kor Speedway Miskolc – RKM ROW Rybnik párharcot rendeznek Miskolcon, a népkerti sporttelepen. Ahogy eddig, így most is az a kérdés, hogy ki tud, ki akar-e állni a hónapok óta anyagi gondokkal küszködő miskolci együttes. A klub elnöke a múlt vasárnapi, idei első meccsük előtt sms üzenetben jelezte, hogy ha csütörtökig nem oldódnak meg a problémáik, ha nem tudnak szerezni 10 millió forintot, akkor leadják a szerelést és nem állnak ki a Rybnik ellen.

Így csütörtökön délben először arról kérdeztük Jacsó Tibort, hogy megvan-e még a szerelésük?

– Erőlködünk, úgy tűnik, hogy kapunk olyan segítséget, hogy megrendezhessük a versenyt, számunkra egy kicsit furcsa, hogy most már lassan azért kell izgulnunk, amiért a többi klub szokott, hogy az időjárás lehetővé teszi-e a meccs lebonyolítását – mondta az elnök.

Tovább faggatva a Speedway Miskolc első emberét, megtudtuk, hogy 95 százalékig biztos abban, hogy jelenlegi financiális problémáik megoldódnak, legkésőbb pénteken. Arra a kérdésünkre, hogy ez azt jelenti-e, hogy sikerült az elmúlt napokban 10 millió forintot szerezni, a következő választ kaptuk:

– Régi támogatóink közül néhányan átérezték a helyzet komolyságát, beszélgetésre hívtak, és segítséget ajánlottak – mondta Jacsó Tibor, aki arra a felvetésre, hogy ez egyenlő-e azzal, hogy az évet biztosan végig tudják játszani, a következőket mondta: – Azzal az összeggel amit most kapunk, abban a bizonyos sms-ben is jelzett 10 millió forinttal azt érjük el, hogy minden olyan szerződésben vállalt kötelezettségünket teljesíteni tudjuk a versenyzőink felé, amelyet a szezon előtt kötöttünk. Pontosabban azzal együtt tudjuk ezt megtenni, hogy az egyik versenyzőnkkel, a cseh Lukas Drymllel szerződést bontottunk, aminek azért nincsenek anyagi következményei ránk nézvést, mert a legjobbak mezőnyében, az Extraligában az élen álló Caelum Stal Gorzów szerződést kínált neki és elfogadta ezt az invitálást.

Érdeklődésünkre Jacsó Tibor elmondta, hogy a Lukas Dryml távozásával 19 fősre csökkent teljes keretükben csak két olyan salakmotoros van, akiknek a rajt előtt nem tudtak fizetni, de a most érkező segítséggel az angol Scott Nicholls és a cseh Ales Dryml bemutatkozása elől is elhárul az akadály.

– Azt előre nem tudom kijelenteni, hogy biztosan végig játsszuk majd a bajnokságot, hiszen lehet itt még vulkáni portól kezdve minden, hogy csak a vis maior esetekre utaljak – jelentette ki Jacsó Tibor. – Az biztos, hogy változatlanul szükségünk lenne egy névadó szponzorra, aki éves szinten – most, hogy 10 millió forinttal kevesebb hiányzik az éves működésünkhöz – 30 millió forinttal támogatna minket. Gyorsan hozzáteszem: ez az összeg ahhoz kell, hogy minden meccsen a lehető legerősebb összetételű csapatot tudjuk kiállítani. Ennek hiányában is tudunk meccselgetni, de taktikáznunk kell, például úgy, hogy az idegenbeli meccseken nem a legerősebb csapatunkkal állunk ki. A hazaiakon viszont ez a megoldás nem jöhet szóba, mert valahol pontokat is kell szereznünk, hogy az alapszakasz végére olyan helyen álljunk, hogy a rájátszásban legyen esélyünk a bennmaradásra kiharcolására. Ez utóbbi, mármint a rájátszás augusztusban és szeptemberben lesz, ha addig sikerülne további szponzori támogatásokra szert tenni, akkor a jelenleg reméltnél is jobb helyezést érhetnénk el, például nem az alsóházi rájátszásra, hanem a felsőházi küzdelmekre készülhetnénk a bajnokság hajrájában.

Rajtra várva

Az előnevezésben leadott csapatnévsorok

Speedway Miskolc: Ales Dryml, Szatmári László, James Wright, Magosi Norbert, Scott Nicholls, Tabaka József

RMK ROW Rybnik: Nicolai Klindt, Daniel Nermark, Ronnie Jamrozy, Mariusz Wegrzyk, Andriej Karpov, Kamil Fleger

 

A jegyekről

Állóhely: 2000 Forint

Ülőhely (start & pit szektor): 3000 Forint

12 éven aluli junioroknak és 70 év feletti szenioroknak a belépés ingyenes.

Ülőhely jegyeket foglalni a speedwaymiskolc@freemail.hu címen lehet (név, elérhetőség megjelölésével) szombaton 17 óráig. A lefoglalt jegyek a verseny napján 15.30-ig a regisztrációs helyen átvehetők. A határidőig át nem vett jegyek értékesítésre kerülnek.

Infovonal: 70/639-1070