Friss hírek

2008.10.24. 14:09

Női ruhában bújkált egy ukrán gyilkos

<p>Kutyáinak ugatása miatt végzett húsz késszúrással áldozatával, rágyújtotta a házat, majd nőnek öltözve próbált elbújni a rendőrök elől egy ukrán férfi Csernyivci megyében. Végül olthatatlan horgászszenvedélye buktatta le - közölte pénteken az UNIAN ukrán hírügynökség.</p>

A 71 éves asszony holttestét a tűzoltók találták meg annak leégett családi háza romjai között a Csernyivci megyei Szloboda községben. A törvényszéki orvosszakértők a boncolás során megállapították, hogy az idős nő halálát számos szúrt és vágott sérülés okozta. A rendőrségnek rövidesen a látókörébe került egy 50 éves falubeli férfi, aki alaposan gyanúsítható volt a gyilkosság elkövetésével. A feltételezett gyilkos azonban még a tett elkövetésének napján eltűnt a településről, ezért elrendelték a körözését.

Számos semmitmondó lakossági bejelentés után a nyomozók végül felfigyeltek egy értesítésre, amely a gyilkosságot követő ötödik napon futott be. Az egyik szomszédos falu lakosainak ugyanis szemet szúrt, hogy egy ismeretlen nőszemély horgászik önfeledten a közeli tónál. A megjelölt helyre kiérkező járőrök a pecázó asszonyságban ráismertek a gyilkossággal gyanúsított férfira, aki szoknyát, női blúzt, pulóvert, sőt még női fehérneműt is viselt. Elfogását követően elmondta, hogy már napokkal a tettének elkövetése előtt figyelmeztette későbbi áldozatát, hogy pórul jár, ha nem neveli meg kutyáit, akik őt folyton megugatták, amikor elment a porta előtt.

Mivel követelésének nem tett eleget, a férfi pár nap múlva berontott az asszony lakására, és egy konyhakéssel nekiesett. Miután húsz késszúrást ejtett annak mellkasán és nyakán, a nyomok eltűntetése végett felgyújtotta a házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!