Friss hírek

2009.06.26. 14:55

LABDARÚGÁS - Több hely juthat Afrikának, ha jól szerepel a vb-n

<p>A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Sepp Blatter pénteken azt nyilatkozta: ha jól szerepelnek az afrikai csapatok a 2010-es világbajnokságon, akkor elképzelhető, hogy a következő vb-ken több hely jut majd nekik.</p>

A dél-afrikai tornán először szerepel majd hat együttes a kontinensről: öt a selejtezőkből kerül majd a vb-re, Dél-Afrika pedig a rendező jogán vesz részt az eseményen. Európából például 13 válogatott érkezik majd a vb-re.

A Konföderációs Kupa csütörtöki elődöntőjében a dél-afrikaiak hatalmas csatára késztették a brazilokat, akik csak kínkeservesen tudtak 1-0-ra győzni. "Nehéz lesz egy afrikai csapatnak megnyerni a világbajnokságot" - mondta Blatter a pénteki sajtótájékoztatóján.

"Ahhoz, hogy több afrikai csapat legyen az elkövetkező vb-ken, jól kell teljesíteniük a 2010-es tornán" - magyarázta a FIFA első embere. "Jövőre nagy előny lesz az afrikai csapatok számára, hogy gyakorlatilag hazai pályán játszhatnak, és a dél-afrikaik csütörtökön bebizonyították, mennyit fejlődtek az elmúlt években" - fogalmazott Blatter.

"Kiállok Afrikáért, vagy bármely kontinensért, amelyik jól teljesít majd a 2010-es világbajnokságon" - zárta le mondandóját az elöljáró.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!