Nekrológ: Isten Veled Gyuri!

Akt.:
Nekrológ: Isten Veled Gyuri!
Nekrológ: Isten Veled Gyuri!
“Jobb 4, 300, vége fék… Jobb 43, tő…, csúszik, bal 23, 200, fékes! Jobb 3, bal 222 csúszik… “

Csúszik a randevú. Emlékszel Gyurikám? Nem is olyan régen arról beszéltünk, hogy felmegyünk Szentlélekre, mert hogy a házigazda is ott a hegyen már erősen nehezményezi a tényt: miért nem találkozunk és beszélgetünk egy jót? 11. Salgó Rally. Húsz éve, áprilisban. A dobogó legtetején a Ranga LászlóBüki Ernő (Lancia Delta Integrale) duó, őket a Ferjáncz AttilaTóth Csaba (Ford Escort Cosworth) kettős követte, és jöttetek Ti, Janikával: 3. ifj. Tóth JánosPapp György (Toyota Celica 4WD). Persze akkor ott a főtéren nem gondoltam volna, hogy ralit szervezünk majd egyszer együtt Miskolcon és a Zemplénben. Akkor csak álltunk és néztük az autókat és – bevallom – irigyeltük a pilótákat. Persze ezzel akkoriban nem voltunk egyedül. Emlékszel? Ezrek álltak egy-egy kanyarban! Mennyi és mennyi kanyar volt és helyzet, amiben a hajad sem görbült…

Kedden délelőtt aztán csörög a telefon és az egyik barátunk sírással küszködve mondja: Gyuri elment… Csak a csend… És az a mondat is: nem hiszem el… Hívtak sorban a közös ismerőseink, de csak hallgattunk.

“Bal 2 soros, szűk! Jobbra nyílik, fék, jobb 4 tempó, 80, jobb 2 szűk, bal 3, aszfaltra figyelj! Bal 5 rövid!”

Csupa szív, precíz, jó humorú, segítőkész embernek ismertelek meg akkor, amikor a ralik kapcsán szorosabb lett a kapcsolatunk. Velem ellentétben Te soha sem bánkódtál – vagy nem mutattad – azon, hogy Janikával nem lettél magyar bajnok navigátor. Itt cseng a fülemben mit mondtál, ha a verseny startja előtti este becsúszott valami nehézség: “Nyugi! Megoldjuk Jacsi!” Ezt most Gyurikám nem sikerült… Pedig Fidó is megígérte, hogy főzni fog és tudod: ha ő ilyet ígér, akkor az úgy is van… Nem feledünk, emlékedet megőrizzük!

Papp György 53 éves volt.

– Juhász-Léhi István –