Friss hírek

2009.09.23. 20:21

Akcióba lendült a Bringa Konyha a daganatos gyermekekért

<p>Bicikliket ajándékozott a Bringa Konyha az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány most megnyíló kiskõrösi Rehabilitációs és Oktatási Központjának. A civilek használaton kívüli alkatrészekbõl, illetve megunt kerékpárokból állítanak össze új bicikliket; a jótékony akció célja, hogy a rehabilitációs központ látogatói minél többet kiránduljanak a szabad levegõn.</p>

A Bringa Konyha öt felújított illetve kicsinosított kerékpárt adott át a budapesti Felvonulási téren lévõ 56-os emlékmû mögötti zöld, füves területen adták át szerda délután az alapítvány képviselõinek, egy hatodikat másnapra készítenek el. Az Alapítvány egyébként már 10 éve dolgozik a daganatos gyermekekért; kezdetben a Tûzoltó utcai Gyermekklinikán tevékenykedtek, de ma már szinte valamennyi gyermekonkológiai osztályon ott vannak.

Háger-Veres Ákos, az egyik szervezõ a Független Hírügynökségnek elmondta: tavasszal volt az elsõ ilyen jellegû kezdeményezésük, akkor a Down alapítvány számára készítettek nyolc biciklit. Hozzátette: a mostani akció hírére rengeteg kisgyermekek számára készült kerékpár, illetve alkatrész érkezett hozzájuk, ezért a közeljövõben azt tervezik, a rászoruló óvodák számára tesznek hasonló felajánlást.

A Bringa Konyha egy 15-20 fõs, kerékpár szerelõ közösség, amely kedd és csütörtök esténként a Hegedû utcai Tûzraktérben tart nyílt napot. Itt bárki megtanulhatja, hogyan bánjon a biciklijével, illetve bepillanthat abba, milyen érzés egy kerékpáros közösség tagja lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!