PannErgy-MVLC

2020.02.29. 11:00

Alapszakaszt zárnak a Hajdúságban a miskolciak

Debrecenben játszik szombat délután bajnoki meccset a PannErgy-MVLC csapata.

Molnár István

Fotó:

Hétközi fordulót rendeztek szerdán a honi férfi vízilabda ob I-ben, melynek keretében a PannErgy-Miskolci VLC gárdája az FTC-Telekomot fogadta a Kemény Dénes Városi Sportuszodában. A Bajnokok Ligája-címvédő és ott jelenleg is vitézkedő zöld-fehérek végül is biztosan, 15–11-re nyertek egy kiváló atmoszférájú meccsen, amelyen mintegy 30-35 Ferencváros-szimpatizáns is megjelent a vendégszektorban.

Rá kell dobni

– A szerdai mérkőzéssel kapcsolatban azt mindenképpen fontos elmondani, hogy sok akciógólt kaptunk – kezdte Vidumanszky László, az MVLC vezetőedzője. – A Ferencváros emberelőnyeit viszonylag jó százalékban kivédekeztük, csak két ilyen találatot kaptunk, kettőt büntetőből, és tizenegy vendéggól született akcióból. Kicsit jobban kellett volna figyelni, mozogni, kilépni például Zalánki Ger­gőre, Varga Dénesre vagy éppen Constantin-Bicarira. A találkozó alaphangját igazából a második negyed adta meg, ekkor ugyanis zsinórban többször is be tudott találni a Fradi, elhúzott 9–4-re. Ezeket a hiányosságokat beszéltük át az értékelés során.

Az alapszakasz utolsó, 14. fordulójában (A csoport) ma 17 órától a Debreceni VSE vendége lesz a PannErgy-MVLC. A miskolciak már biztos felsőházasok, a DVSE majd az alsóházban folytatja a középszakaszban, de a pontok jól jönnének a feleknek.

– Ez így van. Ha nyernénk, nekünk lenne huszonnyolc, ha a Debrecen, akkor nekik kilenc pontjuk – matekozott Vidumanszky László. – Náluk is vannak jó képességű játékosok, ha nem tesszük oda magunkat százszázalékosan, akkor azt ki fogják használni. Erre friss példa, hogy a hétközi fordulóban a Szolnok csak nagy erőbefektetés árán tudott visszakapaszkodni Debrecenben, 9–6-os hátrányból. Sok információt tudnak róluk, edzőjük, Miroslav Bajin szerint nagyon készülnek ránk. A hazai meccset két góllal 12–10-re hoztuk, de nem volt veszélyben a győzelem. Akkor voltunk a Brescia elleni kupavereség után, le voltunk hangolódva, el voltunk keseredve, s ez rányomta a mérkőzésre a bélyegét. Az a tanulság, hogy ha vezetünk kettő vagy három góllal, akkor rá kell dobni a további gólokat, hagyjuk magunk mögött a DVSE-t. Amennyiben megnézzük a kereteket, akkor a rutin, a tapasztalat, a tudás a mi oldalunkon van, ám ezt bizonyítani kell, valamint a meccs elejétől kezdve a saját tempónkban kell vízilabdázni.

Nem tudni, mikor

A koronavírus miatt a pólóban is vannak, voltak különböző történések, lépések, így arról is megkérdeztük a borsodiak szakvezetőjét, hogy kezdődik-e biztosan a középszakasz a jövő hét végén.

– Ebben a pillanatban semmi biztosat nem lehet tudni – árulta el Vidumanszky László. – Már most vannak halasztott mérkőzések, és a versenykiírásban az szerepel, hogy amíg nincs befejezve az alapszakasz, nincs végeredmény, addig nem kezdődhet a középszakasz. A naptárba ugyan március 7-re van kiírva az első forduló, de ez biztos, hogy nem így lesz. Csúszás várható, nekünk már voltak terveink arra, hogy a hetedike utáni hosszabb szünetet mivel töltöttük volna – szabadnapok, edzések, edzőtábor –, ám vélhetően ezt majd újra kell szervezni. Nem mi diktálunk, nem mi döntünk: a FINA, a LEN és a magyar szövetség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában