Nehéz verseny vár vasárnap Talmára

Nehéz verseny vár vasárnap Talmára
Le Mans – A Francia Nagydíj második napján is maradt a napsütéses derült időjárás, igazi motoros körülmények között bonyolították a kategóriánkénti két edzést. A Moto2-esek kezdték legkésőbb a napot, szerencséjük volt, hiszen ekkora az aszfaltcsík hőmérséklete is ideálissá vált.

Talmácsi Gábor a pénteki beállításokkal kezdte a gyakorlást, majd újabb változtatásokat próbált. Ezek nem sok sikert hoztak a Fimmco Speed Up magyar versenyzőjének, aki az egész tréning alatt csak küzdött a motorral. Talma huszonhetedikként zárt, és ekkor még pozitív jelként értékelte, hogy csapattársa, Iannone második lett a délelőtti edzésen. Délután már a rajthelyezésekért rótták a köröket a versenyzők, Talmácsi Gábor továbbra sem találta az összhangot a motorral. Hiába javította meg Talma több mint hét tizeddel a délelőtti idejét, a többiek is gyorsultak a kvalifikációra, így nem tudott jelentősen előre lépni. Talmácsi holnap a tizenkilencedik rajtkockából vághat neki a versenynek. Andrea Iannone a tizennegyedik helyez végzett a mai napot. A Moto2-es kategória versenye holnap negyed egykor rajtol.

– Csalódott vagyok a tizenkilencedik hely miatt, jobbra számítottam, de holnap innen kell csodát csinálnom. Hihetetlenül egyben van a mezőny, huszonnyolcan vagyunk egy másodpercen belül. Hét tizedre vagyok az elsőtől és az ötödik sorból kell indulnom. Sok mindent változtattunk a motoron, de érdemi előrelépés nem történt, holnap felteszünk mindent egy lapra a siker érdekében. – nyilatkozta Talmácsi Gábor

2010.05.22. , Francia Nagydíj, Le Mans, időmérő edzés

1. Kenny NOYES            1’39.234          
2. Yuki TAKAHASHI        1’39.265          
3. Alex DEBON               1’39.320          
4. Jules CLUZEL             1’39.334          
5. Fonsi NIETO              1’39.402
14. Andrea IANNONE      1’39.787
19. TALMÁCSI GÁBOR    1’39.973

(Forrás és fotó: Faster Management)    

 További hírek a boon-sportoldal kategóriából