Friss hírek

2008.09.20. 10:07

Malajzia és Tanzánia is betiltotta a kínai tejtermékeket

<p>Betiltották az összes kínai eredetű tej és tejtermék forgalmazását Tanzániában és Malajziában is - jelentette az AFP szombaton. Mindkét államban azután döntöttek a lépés mellett, hogy Kínában immár több mint hatezer csecsemő betegedett meg a melaminnal szennyezett tápszertől.</p>

Tanzániában a kormányzat közölte: szakembereket küldenek a boltokba, hogy ellenőrizzék: nem maradt-e a polcokon gyanús kínai készítmény. A maláj egészségügyi miniszter pedig bejelentette: az országba eddig nem került a szennyezett termékekből.

Közben a pekingi vezetés azt ígérte a megbetegedett csecsemők szüleinek, hogy mindent megtesznek a gyerekek felépüléséért. Egyebek mellett ingyenes orvosi ellátást ígértek nekik. Peking elrendelte a tejipari cégek szigorúbb és gyakoribb ellenőrzését. Emellett azt is megígérte, hogy a szennyezési botrányért felelősöket megbünteti. Eddig 18 embert vettek őrizetbe az üggyel kapcsolatban Kínában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!