Néhány ezer aláírást gyűjött eddig a PDSZ

Körülbelül 2200 aláírást gyűjtött eddig a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a kötelező óraszám emelés ellen. A tanárok körülbelül három hete indították az akciót és két hónap alatt 50 ezret kellene összegyűjteniük ahhoz, hogy az Országgyűlés napirendre tűzze a kérdést.

A teleírt aláírásgyűjtő ívek többsége a hazai középiskolákból érkezett, de az akciót támogató Nagycsaládosok Oszágos Egyesülete (NOE) is több száz szignót küldött a PDSZ-nek. A tanárok szerdán Pécsett három helyszínen gyűjtötték az aláírásokat, az elkövetkező hetekben pedig Gyulán, Békéscsabán, Miskolcon, Egerben és Budapesten szerveznek hasonlót. A fővárosi helyszínekről egyébként a héten döntenek, és a PDSZ honlapjára is felkerülnek majd.

Az érdekképviselet a tervek szerint mind a 23 megyei jogú város utcáin felállítja majd a standokat, egszer áprilisban, egyszer pedig májusban, az iskolákban pedig folyamatosan gyűjtik a szignókat. Kerpen Gábor, a PDSZ elnöke bízik abban, hogy a határidő előtt sikerül összegyűjteni az aláírásokat, mert – mint mondta – egy olyan ügyről van szó, amely a szakma többségének támogatását élvezi. A közoktatási törvény módosítása miatt szeptembertől 20-ről 22-re nőne a tanárok heti kötelező óraszáma.Sporthírek