Negyvenezer felett lesz a Filmszemle látogatóinak száma

Összesen 32 ezer 300 jegy kelt el eddig a 41. Magyar Filmszemlére a Palace MOM Park Moziban, de a hétfõ esti vetítésekkel, az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a vidéki mozikban eladott jegyekkel együtt meglesz a negyvenezres nézõszám a hétfõ este záró filmes mustrán.

Erről számolt be a Független Hírügynökségnek Kozma Ilona programigazgató. Hozzátette, hogy idén egyenletes volt az érdeklõdés mindegyik filmes mûfaj iránt. A tavalyi volt minden idõk legnépszerûbb filmszemléje, csaknem 57  ezer vendéget vonzott.

Hétfõ este lesz az ünnepélyes díjátadó Budapesten, a Sportmax 2. Sport- szabadidõ és rendezvényközpontban. Ezzel párhuzamosan a Palace MOM Park Moziban levetítik a nyertes filmeket. Eddig 32 ezer 300 jegyet adtak el a február 2-án kezdõdött filmszemlén a MOM-ban, de ehhez jönnek még az esti elõadásokra, valamint az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a vidéki mozikban eladott jegyek- mondta Kozma Ilona. A programigazgató szerint a hétfõn záró filmszemle látogatottsága eléri majd a 40 ezret. Ez azonban elmarad majd a tavalyi eredményektõl, akkor ugyanis minden korábbinál többen, 56 ezer 906-an voltak kíváncsaik a filmes mustrára.

Kozma Ilona kiemelte, hogy idén minden filmes mûfaj iránt egyenletes volt az érdeklõdés. A dokumentumfilmek közül a Bádogváros, a Bence meg a többi jómadár, a Hunky Blues az amerikai álom, a Kelet-nyugat átjáró és a Puskás Hungary volt a legnépszerûbb, a játékfilmek közül pedig az Oda az igazságot, a Tea buildinget, a Czukor Show-t, a Szélcsendet, a Vespát, a Bibliothéque Pascalt és a Kolorádó Kidet nézték meg a legtöbben.

A 41. Magyar Filmszemle 2010. február 2-án kezdõdött és február 8-án zárul. A versenyprogramban 95 film vett részt. A mustrának két budapesti helyszíne volt, a Palace MOM Park Mozi és az Uránia Nemzeti Filmszínház, de vidéken is voltak vetítések.

Címkék: