Negyven algériai menekültet fogtak el Algéria partjainál

Az algériai parti őrség kedden bejelentette, hogy az ország partjainak közelében elfogtak negyven, Algériából menekülő embert, két hajón. Az algériai haditengerészet közlése szerint 2008 első hat hónapjában 718 algériai menekültet tartóztattak le, és 38 hajót foglaltak le.

Az algériai menekültek egyik hajóját, amelynek fedélzetén 17 ember volt, több mint egy órás üldözés után tudták csak elfogni, Annaba kikötő közelében. A gyanú szerint Európába akartak eljutni – közölte a parti őrség parancsnoka az APS algériai hírügynökséggel.

A másik hajót, 23 menekülővel Annabától 15 tengeri mérföldre ( 27,7 kilométer) tartóztatták fel. Egy nappal korábban pedig három kivándorolni vágyó embert kaptak el, amikor megpróbáltak beszállni házi készítésű hajójukba a kikötőhöz közeli tengerparton. Akkor hét embernek sikerült elmenekülnie a rendőrök elől.

Az algériai haditengerészet adatai szerint 2007-ben több mint 1500, az országból menekülni akaró embert tartóztattak le. 2008 első felében pedig 718 menekültet, és 38 hajót fogtak el.