Négytagú társaság támadt az intézkedő rendőrökre Mezőkövesd belvárosában

Akt.:
Illusztráció - Négytagú társaság támadt az intézkedő rendőrökre Mezőkövesd belvárosában
Illusztráció - Négytagú társaság támadt az intézkedő rendőrökre Mezőkövesd belvárosában
Mezőkövesd, Miskolc – A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség „csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette” miatt emelt vádat három férfival és egy nővel szemben.

Két rendőr tavaly novemberben, az egyik este bejelentés nyomán érkezett meg a Mezőkövesd belvárosában lévő utcába. Intézkedni akartak, mert a bejelentés szerint „egy férfi zaklatott, molesztált egy nőt”.

A könnygáz sem segített

A rendőrök helyszínen három erősen ittas férfit találtak, akiket megpróbáltak igazoltatni. A három férfi ellenállt és trágár szavakkal szidalmazni kezdték az egyenruhásokat. Egyikük megpróbálta megütni az egyik rendőrt, aki kézzel kivédte az ütést, de a másik két férfi ráugrott és együtt a földre akarták teperni. Járőrtársa könnygáz alkalmazásával próbálta megfékezni a támadókat, akik azonban csak időlegesen hagytak fel az erőszakkal.

Az egyik férfit akarták épp megbilincselni a rendőrök, amikor a helyszínre érkezett élettársa. A nő hangosan szidta a rendőröket és megpróbálta megakadályozni az intézkedést. A rendőröket ruhájuknál fogva rángatta. Már éppen a gépkocsiba ültették volna a megbilincselt férfit, amikor a két másik férfi ismét a rendőrökre támadt, megpróbálták társukat kiszabadítani. Végül sikerült megfékezni a támadókat.

Börtön vár rájuk

A korábban többször büntetett három férfival szemben – akik egyébként testvérek – az ügyészség börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, a nővel szemben felfüggesztett börtönt indítványozott az ügyészség. A férfiak előzetes letartóztatásban várják a tárgyalás kitűzését.

ÉM-SZB


Jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak Mezőkövesden - illusztráció
Mezőkövesd - Csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult meg az eljárás azzal a három gyanúsítottal szemben, akiknek a bíróság az előzetes letartóztatását. A gyanúsítás szerint Mezőkövesden jogszerű rendőri intézkedés alatt vonták a gyanúsítottakat egy bejelentés...