"Négyszögletű kerek erdő" nyílik Salgótarjánban

“Négyszögletű kerek erdővé” festették és meseszobává alakították salgótarjáni művészpedagógusok és tanítványaik a Nógrád Megyei Könyvtár gyermekkönyvtári részlegét.
A csütörtöki nyitást Lázár Ervin emléknappal köszöntik. A díszvendég az író lánya lesz, akinek eredetileg Lázár Ervin A Négyszögletű Kerek Erdő című mesét írta.

A Hibó Tamás Művészeti Alapiskola tanárainak és diákjainak köszönhetően csütörtöktől emberméretű Vacskamati, Mikka-Makka és több más, Lázár Ervin által írt mese szereplőjének társaságában, “erdőben” olvashatnak majd a salgótarjáni gyerekek.

Az újjávarázsolt gyermekkönyvtári részleg Lázár Ervin emléknappal nyit. Ennek keretében délelőtt 10-től késő délutánig kiállítással, vetélkedőkkel, színpadi programokkal várják a gyerekeket és a játékos kedvű felnőtteket a megyei könyvtárba – mondta a Független Hírügynökségnek Gyetvainé Szorcsik Angéla, a program főszervezője. A megnyitó díszvendége Lázár Ervin lánya, a költő, író és műfordító Lázár Zsófia lesz, akinek eredetileg Lázár Ervin a mesét írta.