Négypontos javaslatcsomag a gazdaság fellendítésére az MDF-től

Négypontos gazdasági javaslatcsomaggal állt elő a Magyar Demokrata Fórum (MDF), hogy Magyarország helyzete jobbá váljon.

Átfogó adóreform, korrupció elleni harc, a bürokrácia leépítése és a külföldi tőke hazánkba csábítása szerepel benne egyebek mellett.

Az MDF szerint hazánk Európa leggyengébb gazdaságává vált a KSH legfrissebb adatai szerint, ez pedig a konvergenciaprogram teljesítését is veszélyezteti. A párt úgy látja, hogy a kormány gazdaságpolitikája csődöt mondott, ezért egy négypontos javaslatcsomagot fogalmaztak meg.

Az ellenzéki párt úgy látja, hogy először szükség lenne egy átfogó adóreformra, az egykulcsos szja bevezetésére és utána pedig szigorra. Emellett a párt szerint a vállalkozásalapításhoz egyszerűbb, de szigorúbb szabályokra lenne szükség. Fontos lépés lenne még – a párt szerint – a korrupció visszaszorítása, mert már a miniszterelnök is elismerte, hogy évente több száz millió forintnyi közpénz tűnik el a költségvetésből. Ezért továbbra is követelik a Tiszta Kezek Hivatalának a felállítását. Fontos lenne a befektetés-ösztönzés is. Az első három pont az MDF szerint önmagában javítaná a gazdasági környezetet, emellett szükség lenne a külföldi tőke becsalogatásáért felelős szervek alapítására, mert ezek most nem jól teljesítenek – tájékoztatta a Független Hírügynökséget közleményében az MDF.

Kapcsolódó anyagok: