Négynapos STOP-verseny rajtolt el a fővárosban

Négynapos STOP-verseny “rajtolt el” hétfőn Budapesten. Ezalatt az autósoknak a felvett utasok számát, míg a stoppolóknak a megtett kilométereket kell gyűjteniük, mindezt munkába menet. A verseny célja a városon belüli hatékonyabb autózás, és az itt élő közösség bizalmának erősítése.

Az autós városi STOP-versenyt a Studio Metropolitana Városfejlesztő Műhely és az Oszkár csoport indította el. A megmérettetésre a budapestiek és az agglomerációban élők jelentkezhetnek. A stoppolóknak a megtett kilométereket, az autósoknak pedig a felvett utasok számát kell gyűjteniük munkájukba menet. A verseny négy napig – hétfőtől csütörtökig – tart.

Demeter Anna, a Studio Metropolitana Köz-Tér programjának vezetője szerint a stoppolással közvetetten hozzájárulhatunk környezetünk védelméhez, hiszen ezáltal nő az autók kihasználtsága, ráadásul a hosszabb-rövidebb utak során érdekes, nyitott emberekkel is meg lehet ismerkedni.

Az érdeklődök a www.stopverseny.hu oldalon tudnak regisztrálni, ezután egy zöld, fluoreszkáló karszalagot kapnak. Az autósok egy zöld STOP-matricával tehetik még nyilvánvalóbbá hogy részt vesznek az akcióban. A versenyhez szükséges, a stoppolást még láthatóbbá tévő karszalagot, valamint a matricákat a szervezőknél lehet átvenni ingyenesen. A regisztrációkor meg kell adni a játékban résztvevők munkahelyét is, hiszen a legtöbb versenyzőt adó munkahelyek különdíjat kapnak mint a közösségi munkahelyi közlekedésért a legtöbbet tevő cégek.

A verseny záró rendezvénye és egyben eredményhirdetése szeptember 30-án lesz. Díjat kap majd a legszorgalmasabb stoppos és a legnyitottabb autós is. Az őszi fővárosi STOP-versenyt egyébként a Művészetek Völgyében már megelőzte egy bevezető kampány. Akkor a stoppolást segítő karszalagok megvételével az árvízkárosultakat segíthették a Völgyben utazók. A 10 nap alatt összesen mintegy félmillió forint gyűlt össze.
hirdetés


hirdet�s