Négynapos keresztény fesztivál Diósgyőrben

Miskolc – Csütörtökön kezdődik és egészen vasárnapig tart a Miskolci és Észak-magyarországi Regionális Testvéri Találkozó, amelyet a Miskolc–Diósgyőri Református Templom kertjében, udvarán és gyülekezeti házában, illetve a közeli általános iskolában és óvodában tartanak.

A MIÉRTT egy többnapos keresztény fesztivál, melynek célja, hogy a város és környékének keresztyénei összegyűljenek, és együtt imádják Istent, hallgassák az ő igéjét.

A fesztivált az Aliansz – Magyar Evangéliumi Szövetség miskolci gyülekezetei együttesen szervezik, a programokon a részvétel ingyenes, azonban a délutáni forgatag rendezvényeire regisztrálni szükséges. A csütörtöki, 18.30-as megnyitót Csomós József püspök tartja, majd Mike Sámuel és zenekara előadásában dicsőítés következik, amelyet bizonyságtételek, evangelizáció és éjszakai dicsőítés, teaház követ, tájékoztattak a szervezők szerdán.

Pénteken és szombaton imaközösség, előadások, csoportbeszélgetések, bizonyságtételek szerepelnek napközben a programban, este pedig újra evangelizáció és teaház., vasárnap délelőtt pedig zenés áhítattal zárul a négy nap. A családokat 13 év alatti gyermekeik számára gyermekfelügyelettel várják, a nagyobbaknak és fiataloknak pedig külön programokkal készülnek, mint a kézműveskedés, csapatjátékok, kijutós játék, sportversenyek. A legkisebbek számára szuperhősös tábort hirdettek, amely keretében bibliai szuperhősöket ismerhetnek meg.

ÉM