Négyen lemondtak a Berlusconi-kormányból

Négy miniszter lemondott az olasz kormányból hétfőn, emiatt politikai krízis alakult ki Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök koalíciójában, amely hetekig is eltarthat.

A négy miniszter, köztük az európai ügyekért felelős Andrea Ronchi és a helyettes fejlesztésügyi miniszter, Adolfo Urso mindannyian Gianfranco Fini házelnök hívei. Urso döntésük után azt nyilatkozta a SkyTG24 nevű hírcsatornában, hogy “egy új kormányalakításra hívják fel a figyelmet…mivel Berlusconi úgy vetette be magát palotájába, mintha egy bunkerben lenne.”

Fini Jövő és Szabadság nevű pártjának egyik szóvivője, Italo Bocchino a La Stampa nevű napilapnak adott interjújában azt mondta: egy új, Berlusconi nélküli kormányra lenne szükség, amelyben helyet kapna a balközép ellenzék is.

Fini már ebben a hónapban arra kérte Berlusconit, hogy mondjon le, máskülönben több, hozzá lojális miniszter lemond a kormányból. Az olasz miniszterelnök azonban közölte: nem hagyja magát, habár a legutolsó közvélemény-kutatások szerint népszerűsége egyre csökken. Főleg azután, hogy egy rendőrségi vizsgálatban is felmerült a neve: ebben egy 17 éves sztriptíztáncosnő azt állította, hogy többször bulizott Berlusconi egyik villájában.
– Független Hírügynökség –

 

Címkék: ,