Négyen haltak meg pénteken az utakon

Összesen négy halálos baleset történt pénteken, a magyar közutakon. Az Országos Rendőr-főkapitányság szombaton közzétett adatai szerint 24 óra alatt 172 baleset történt az országban, négy ember meghalt, 25 baleset súlyos, 43 pedig könnyű sérüléssel végződött. 100 balesetben csak a járművek rongálódtak meg.

A meteorológiai előrejelzés szerint szombaton délutántól-estétől egyre többfelé várható eső, zápor, ezért a rendőrség arra figyelmeztet, hogy sok helyen válhatnak csúszóssá az utak. A párás, csapadékos idő miatt csökken a látótávolság, érdemes nagyobb követési távolságot tartani és lassabban haladni a sofőröknek.

Az autópályákon ezen a hétvégén is folytatódnak a korábban megkezdett felújítási, építési munkák, ez egyes helyeken terelésekkel, illetve sebességkorlátozással jár.

A szombat reggeli adatok szerint a határokon csak két helyen alakult ki komolyabb várakozás. Nagylaknál a ki- és a belépő teherforgalomban is egy órás sorokra kell számítani. Záhonynál a kilépő teherautósoknak 180 perc a várakozási idő szombaton reggel.

– Független Hírügynökség –