Negyedszerre sikerült polgármestert választani Bödeházán

Negyedszerre sikerült polgármestert választani a Zala megyei Bödeházán. Az első voksoláskor, még októberben, szavazategyenlőség alakult ki a két jelölt között, az utolsó két szavazás eredményét pedig azért kellett megsemmisíteni, mert többen jelentkeztek szavazni, mint a falu lakossága.

A két független jelölt közül Büki László győzött, aki 33, míg ellenfele, Káldi Lászlóné 29 szavazatot kapott. A Független Hírügynökség korábbi információi szerint ezúttal 66-an szerepeltek a választási névjegyzékében.

A tavaly októberi választáskor a két polgármester-jelölt között szavazategyenlőség alakult ki

A tavaly októberi választáskor a két polgármester-jelölt között szavazategyenlőség alakult ki, ezért újabb fordulót kellett kiírni. A faluban eredetileg 47 választópolgár lakott, a január 9-i szavazásra azonban 84-en vetették fel magukat a jegyzékbe. A választás után felmerült a gyanú, hogy sokan csak a szavazás miatt jelentkeztek be, ezért a helyi választási bizottság megsemmisítette az eredményt. Ugyanez történt a harmadik körben is, ahol még mindig 73-an szerepeltek a névjegyzékben – 64-en le is adták voksukat.

A most vasárnapi negyedik próbálkozás előtt “már csak” 66-an maradtak a listán, és a választási bizottság ez alkalommal már érvényesnek ítélte a voksolást. Az eredmény ellen kedd délután 4 óráig lehet fellebbezést benyújtani.

– Független Hírügynökség –