Friss hírek

2009.05.20. 12:46

EP-KAMPÁNY - SZDSZ: Az EP-választás értékrendbeli választás is

<p>Fontos, hogy Magyarország milyen képet mutat magáról kifelé, ezért az európai parlamenti (EP) választás egyben értékrendbeli választás is - mondta szerdai sajtótájékoztatóján az SZDSZ kampányfőnöke. Horn Gábor beszélt arról is, hogy liberális párt számára elfogadhatatlan az a politika, amely 2 millió ember kirekesztésével fenyeget.</p>

Mostanra a közélet és a közbeszéd részévé váltak az olyan a megnyilvánulások, amelyek akár 2 millió ember is kirekesztésével is fenyegethetnek - mondta Horn Gábor. Az SZDSZ kampányfőnöke elfogadhatatlannak nevezte, hogy romáknak, zsidóknak, melegeknek, szingliknek és kábítószer-fogyasztóknak egy intoleráns társadalomban kell élniük. A liberálisok azzal, hogy elmennek szavazni, azt fejezik ki, hogy nem olyan országban szeretnének élni, ahol már nemcsak a szélsőséges pártok beszédében elfogadott a kirekesztés, a gyűlöletkeltés - fogalmazott.

A szabad demokrata politikus kérdésre válaszolva elmondta, hogy az SZDSZ tovább tárgyal a kormánnyal az adócsomag részleteiről. A liberálisok csak valódi adóreformot és adócsökkentést támogatnak - tette hozzá, részleteket azonban nem közölt ezzel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!