Negyedszer is jobb volt a BSE

Negyedszer is jobb volt a BSE
A női kosárlabda NB I/A rájátszásában, a két nyert meccsig tartó negyeddöntő második mérkőzésén a DKSK Miskolc együttese a BSE-ESMA csapatát fogadta a miskolci városi sportcsarnokban. 

A rájátszásban, a két nyert mérkőzésig tartó párharc első ütközetét, a múlt héten pénteken a Városmajorban a BSE nyerte 80-71-re. Azon a találkozón sérülése miatt nem léphetett pályára a fővárosiaknál Horti, a DKSK-nál pedig Brantlová. A meccs előtt mindketten melegítettek, hogy aztán csereként pályára is lépjenek. A diósgyőri irányító és a túloldali center visszatérésével tovább magasodott a BSE. De nem emiatt vezetett az első tíz perc végén a vendég együttes. Leginkább azért, mert a hazaiak szenvedősen játszottak, sem támadásban, sem védekezésben nem nyújtottak ígéretes produkciót. A BSE játékosai – az első meccshez hasonlóan – elhelyeztek néhány triplát a diósgyőriek gyűrűjében, így aztán három pontos fórral zárták az első tíz percet.

Jegyzőkönyv
DKSK Miskolc – BSE-ESMA 61-73 (15-19, 18-21, 12-15, 16-18)

Miskolc, 700 néző. Vezette: Cziffra, Győrffy.

DKSK Miskolc: Borecká (4), Fodor (7/3), Kovács K. (3), IMBERGEROVÁ (20), Tyler (8). Csere: KELLER (15), Brantlová (4). Edző: Tapodi Péter, Hajdu Roland.

BSE-ESMA: Fürész D. (11/6), DJELMIS (10/6), KOSJÁR (8), PAPP (15/3), Vukovic (9). Csere: Horti (5), Andó (6), Vida (9/3). Edző: Farkas Sándor.

Kipontozódott: Vukovic a 38. percben.

A második játékrészben rendkívül pontatlanul dobtak a hazaiak, így hiába szedtek le több lepattanót, hiába védekeztek jobban, mint az első tíz percben, és mint ellenfelük, a hátrányt nem sikerült csökkenteniük. Egy kis plusz hiányzott ahhoz, hogy ez megváltozzon, de ez sehogyan sem akart összejönni. A kapkodás aztán a támadások közbeni passzokban is megmutatkozott, még jó, hogy a büntetőket hibátlanul dobták a hazaiak, így csak 7 pontos előnyt szerzett a hosszú szünetre a BSE.

Fordulás után

A térfélcserét követően sem sok minden változott – legalábbis is diósgyőri részről. A hazaiak tüzeltek, de dobószázalékuk gyenge volt, távoli dobási kísérleteteket ezúttal sem láttunk, a palánk alatti gyömöszölésben csak nehezen jutott egyről a kettőre a DKSK. Így aztán a harmadik játékrészt is a vendégek nyerték, kétszámjegyűre hízlalva különbségüket.

Az utolsó negyedben is hajtottak küzdöttek a diósgyőriek, de a BSE valamivel hosszabb kispadja és a városmajoriak néhány hármasa nem adott esélyt a hazai piros-fehéreknek. A 38. percben Kosjár biztosította be csapata győzelmét, így a BSE ebben az idényben negyedszer is jobbnak bizonyult a DKSK-nál.

A negyeddöntőt 2-0-ra a BSE nyerte, ők jutottak a 4 közé, ahol az elődöntőben az ellenfelük a Sopron lesz. A Diósgyőr az 5-8. helyért folytathatja, elsőként a Győr lesz a miskolciak ellenfele.


Mesterszemmel

Tapodi Péter: – A lányok ismét kitették a szívüket, küzdöttek, hajtottak, de reális a BSE 4 közé jutása. Az eredeti célkitűzésünk az 5-6. hely elérése volt, erre készülünk tovább.

Farkas Sándor: – Boldog vagyok, hogy az évközi mindenféle nehézségünk ellenére sikerült az idén is a 4 közé jutni.

Események pecről percre:

A DKSK az 5-8. helyért a Győr ellen folytathatja a rájátszást.

 

Djelmis és Kosjár vágott be még 2-2 büntetőt az utolsó percben (61-73) – vége a mérkőzésnek.

52 másodperccel a vége előtt 61-69-nél időkérés miatt állt a játék.

Kosjárnak a 38. percben szerzett középtávolijával gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés, és ezzel együtt a továbbjutás is (57-69).

A kapkodva játszó Diósgyőr sok hibát vétett az összejátékban a 37. percben, majd FürészD. büntetőzött jól (55-65).

Imbergerová két támadást fejezett be pontosan (55-62), Kosjár pedig egy büntetőt dobott be (55-63). 

Papp a támadóidő lejárta előtt tett hozzá még két pontot eddigi terméséhez (51-62), ami után időkérés miatt következett szünet.

Andó majd Keller volt eredményes (49-60). A 34. percben Keller újra betalált (51-60). 

Tyler duplája után FürészD. hármasa szomorította el a hazai drukkereket (47-58). 

 

A flúgos játékrész zárás a BSE-nek sikerült jobban (45-55) – vége a harmadik negyednek.

A negyed utolsó percét 43-51-ről kezdték a csapatok.

Vukovicnak is meg lett a negyedik személyi hibája, majd Brantlová akciógólt szerzett (41-49).

Keller bő egy percen belül két faultot is összeszedett, négyre növelve ezzel ezek számát. 39-47 után Vida dobott be két büntetőt (39-49).

A harmadik tíz perc elején is Vida volt eredményes, de most csak kétpontos szerzett. Imbergerová duplája után nem sokkal Borecká csapata első elhibázott büntijét mutatta be. Papp dobott triplát, Fodor meg egy kettest (39-45). 

 

Imbergerová büntetőit követően Papp értékesítette Djelmis asszisztját (33-40) – vége a második játékrésznek.

Egy percel a negyed vége előtt újra időkérés miatt állt a játék (31-38).

Rendkívül pontatlanul dobtak a hazaiak, így nem tudtak közelebb kerülni ellenfelükhöz (28-36). 

A 17. percben Djelmis hármasa után (28-34) TapodiPéter kért időt.

Fürész D. faultos kosara után ismét a BSE-nél volt az előny. Fodor szépítése után Keller esett rá a könyökére, majd a hazaiak támadásban több passzhibát is elkövettek (26-31).  

A második játékrész elején Vida szerzett egy tiszta hárompontost, majd Tyler egy ,,koszosat”, 2+1-es elosztásban. Andó után Tyler, majd a másik diósgyőri center, Keller gyarapította pontjainak számát. Majd amikor a 13. percben utóbbi játékos egálra hozta a meccset, Farkas edző idét kért (24-24). 

 

Djelmis triplája után Horti egy büntetőt értékesített (13-16), a folytatásban Imbergerová faragta a hátrányt egy centergóllal, majd Fürész D. is a triplavonal mögül volt eredményes (15-19) – vége az 1. negyednek.

Büntető itt is ott is (8-10),  akciógól az egyik oldalon és a másikon is (10-12), majd a 8. perc elején Keller faultos kosara után a Diósgyőrnél volt az előny (13-12).

A találkozó első találatát a hazaiak szerezték, aztán fordított a BSE. A 6. percben Djelmis büntetői után 6-9 állt az eredményjelzőn.