Helyi közélet

2012.12.04. 17:00

Rásonysápberencsi "Addams family" - Később lesz jogerős ítélet

Debrecen - A nagypapa számára a tíz év fegyház felér egy életfogytiglannal.

Debrecen - A nagypapa számára a tíz év fegyház felér egy életfogytiglannal.Perbeszédekre és határozathozatalra napolta el a Debreceni Ítélőtábla annak a rásonysápberencsi házaspárnak, és a férfi apjának büntetőügyét, akiket azzal vádol az ügyészség, hogy éveken át szexuálisan bántalmazták négy fiúgyermeküket, akik a cselekmények időpontjában, 2008-ban 10, 9, 8 és 4 évesek voltak.

Az ügy már egyszer megjárta a táblát, akkor új elsőfokú eljárás lefolytatására visszaadták azt a Miskolci Törvényszéknek, ahol másodjára is ugyanaz az ítélet született: az apa 14, az anya 12, a hetven éves nagyapa pedig 10 év fegyházbüntetést kapott 12. életévét be nem töltött személy sérelmére erőszakkal elkövetett szemérem elleni erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt. A táblára mindkét esetben azért került fel az ügy, mert az ítélet ellen a vádlottak - akik az eljárás során végig azt hangoztatták, hogy a gyerekek által elmondottak nem felelnek meg az igazságnak - fellebbeztek.

Mivel az ügy gyermekkorúakat érint, ráadásul nemi erkölcs elleni bűncselekménnyel kapcsolatos, ezért a bíróság minden fórumon kellő körültekintéssel járt el: a jelenleg nevelőszülőknél elhelyezett gyerekeket kiküldött bíró útján hallgatták meg, s a bizonyítási eljárás zárt tárgyalás keretein belül zajlik. Annyit azonban tudni lehet: az első fokon eljáró bíróságot minden esetben megrendítette, amiket a gyerekektől hallott, akik viszont következetesen adják elő már ki tudja hányadszor, miként vonták be őket szüleik perverz szexuális játékaikba.

A keddi tárgyalási napon a Debreceni Ítélőtábla Balla Lajos vezette büntetőtanácsa bizonyítást vett fel, ezt követően egyedül a január közepére tervezett határozathirdetés lesz nyilvános, amikor a perbeszédek is elhangzanak majd.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában