Negyedszázadosak a miskolci oroszlánok

Negyedszázadosak a miskolci oroszlánok
Miskolc – Csaknem harminc embernél végezték el a vizsgálatot az Első Miskolci Lions Clubnak köszönhetően.

Szemszűrést rendezett a miskolciaknak az Első Miskolci Lions Club. A klub idén ünnepli 25. évfordulóját, és ebből az alkalomból programsorozattal készültek. Ennek volt a része a legutóbbi esemény is, amelynek ezúttal a Zenepalota adott otthont.

A szemszűréshez csatlakozott a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége is, ők biztosították a vizsgálatokhoz szükséges eszközöket, infrastruktúrát. A szűrést a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház szakorvosai végezték.

István Zsolt, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója elmondta, közel harminc miskolci vett részt a vizsgálaton. Legtöbbjüknél a szemüveg korrekciójára volt szükség, illetve előfordult, hogy zöld- és szürkehályog-problémákra kellett felhívni a páciensek figyelmét.

Éves közgyűlés

István Zsolt elmondta azt is, a jubileumi programsorozat része volt a pénteki koncert is, amelyen Érdi Tamás zongoraművész lépett fel. De streetball versenyt is rendeztek az idén, illetve kutyatápgyűjtést a vakvezető kutyák részére.

A jubileumi évnek azonban koránt sincs vége, május végén nagyszabású találkozót rendeznek, ahol a finn alapítóklubot is vendégül látják. Valamint – a negyedszázados évforduló alkalmából – a Lions Clubok Magyarországi Szövetsége is Miskolcon rendezi éves közgyűlését, az eseménynek az akadémia székháza ad otthont.

– ÉM-NSZR –
hirdetés


hirdet�s