Négyből egy

A hetedik helyen végzett az Örményországban megrendezett csapat Világ-kupán a magyar kötöttfogású birkózó válogatott, a diósgyőri Deák Bárdos Mihállyal a soraiban.

A nyolc együttes részvételével megrendezett csatározások során két csoportban körmérkőzésekre került sor. A magyar válogatottnak nem volt szerencséje a sorsoláskor, ugyanis a török, a grúz és az orosz válogatottal került egy csoportba. A szombati első meccsen, Törökországtól 6-1-re kapott ki a magyar együttes, és a 120 kg-ban versenyző Deák Bárdos Mihálynak nem sikerült nyernie, a világbajnok Riza Kayaalp két menetben (1-0, 1-0) győzte le Diósgyőri BC sportolóját. A szombati másik meccsen is alulmaradt a magyar gárda, Grúzia 5-2-re győzött, az egyik magyar sikert Deák Bárdos Mihály érte el, aki Dimitri Javakhisvilit gyűrte le két menetben (2-0, 1-0). Vasárnap délelőtt a csoportmeccsek utolsó fordulójában Oroszország is 5-2-re nyert a mieink ellen, a nehézsúlyú diósgyőri fiúnak ezúttal nem sikerült legyőzni nagy vetélytársát Aleksandr Anuchint, az orosz versenyző két menetben diadalmaskodott (1-0, 1-0).

Vasárnap délután a helyosztókkal zárultak a küzdelmek, és bár a magyar csapatnak sikerült megszereznie az első győzelmét, így a 7. helyen végzett, a Skandinávia elleni 5-2-es sikerből Deák Bárdos Mihálynak nem sikerült kivennie a részét, ugyanis két menetben kikapott (3-0, 4-0) a junior Európa-bajnokságon bronzérmet szerzett svéd Euren Johantól. Ez egyben azt is jelenti, hogy a diósgyőri sportoló, hasonlóan a válogatotthoz, négy meccsből egy egyet nyert meg.