Négy tonna kolbász készült a csabai kolbászfesztiválon

Rekord mennyiségű több mint 4 tonna friss kolbászt gyúrtak össze idén a 12. Csabai Kolbászfesztivál friss kolbász készítő versenyén szombaton. A versenyre 420 csapat nevezett, csapatonként 10 kilogramm húsból kellett kolbászt készíteni, mindenkinek saját recept alapján.

A versenyen nemcsak hazai, hanem finn, német, angol és francia csapatok is indultak. A négy napos rendezvényre több tízezren érkeztek a Viharsarokba a hosszú hétvégén. Békéscsabán és a környező városokban is megteltek a szállodák.

A kolbászfesztivál október 23-án kezdődött és vasárnap ér véget. A fesztiválon nemcsak a kolbászt lehet kóstolni, hiszen a legjelentősebb hazai bortermelők is bemutatkoznak. A kulturális programok mellett pedig élelmiszeripari és turisztikai kiállítást is tartanak.

Vasárnap a szárazkolbász versenyt rendezik. A megmérettetésre hagyományosan, háznál készült csabai kolbásszal lehetett nevezni. A zsűri által legízletesebbnek ítélt kolbászt 100 ezer forinttal jutalmazzák.