Friss hírek

2009.10.13. 20:38

Al-Kaida tagokat öltek Szaúd-Arábiában

<p>Szaúd-Arábia biztonsági erõi kedden megölték az Al-Kaida nemzetközi terrorszervezet két feltételezett tagját, egy ellenõrzõpontnál kitört lövöldözésben - közölte a szaúdi belügyminisztérium szóvivõje. A lövöldözésben egy szaúdi rendõr meghalt, egy másik pedig megsebesült. Egy feltételezett Al-Kaida tagot letartóztattak.</p>

A lövöldözés az ország déli részén található Dzsizan-tartományban történt, a jemeni határtól nagyjából száz kilométernyire, egy rendõrségi ellenõrzõpontnál - közölte a belügyminisztérium szóvivõje. A három gyanúsított akkor kezdett el tüzelni, amikor autójukhoz lépett egy rendõr, hogy ellenõrizze személyazonosságukat.

A szóvivõ elmondása szerint a három gyanúsított közül ketten nõi ruhába voltak öltözve, testükre robbanó mellényeket helyeztek, és gránátok is voltak náluk. A kitört lövöldözésben egy rendõr meghalt, egy másik pedig megsebesült. Az autóban további gránátokat, automata fegyvereket, és bombakészítéshez szükséges anyagokat találtak - közölte a szóvivõ. Ennél több információt nem adtak a szaúdi hatóságok, a folyamatban lévõ nyomozásra hivatkozva.

Ez a mostani volt az elsõ, ismertté vált összecsapás az Al-Kaida fegyveresei, és a szaúdi hatóságok között, miután egy öngyilkos merényletben megsebesült a szaúdi terror-ellenes harcot irányító Mohamed bin Najef herceg. Az augusztus 27-ei merényletben csak a támadó halt meg, akinek sikerült a szaúdi királyi családhoz tartozó herceg közvetlen közelében mûködésbe hoznia az alsónadrágjába rejtett bombát. Az elsõ hírek még arról szóltak, hogy a merénylõ a testébe rejtette a bombát, de ez késõbb hamisnak bizonyult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!