Négy országban futtatta a magyar lányokat a taktaszadai bűnszervezet

Akt.:
Négy országban futtatta a magyar lányokat a taktaszadai bűnszervezet
© Fotó: police.hu
Budapest, Miskolc, Taktaszada – Vádemelést javasol a Nemzeti Nyomozó Iroda.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást D. János 33 éves taktaszadai lakos és társai ellen.

A banda 2012 júliusától Svájcba, Németországba, Hollandiába, illetve Belgiumba szervezte meg és irányították jellemzően 20–25 év közötti fiatal magyar lányok szállítását. A bűnszervezet tagjainak ellenőrzése mellett a lányok bordélynegyedekben végezték tevékenységüket.

Kiterjesztették

Jövedelmük jelentős részét elvették a gyanúsítottak, akik ebből finanszírozták luxus életszínvonalukat.

Az elkövetők 2014 januárjától Dubaiba is kiterjesztették tevékenységüket, ahová három fiatal magyar nőt utaztattak, hogy ott ellenőrzésük és irányításuk mellett anyagi haszonszerzés céljából prostitúciós tevékenységet végezzenek.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a másfél éves felderítő munka eredményeként 2014. október 21-én, a hajnali órákban Miskolcon elfogták a szervezet hat tagját, akiknek előzetes letartóztatását a Miskolci Járásbíróság elrendelte.

A nyomozók a gyanúsítottaktól több nagy értékű gépkocsit, illetve az egy időben megtartott házkutatások alkalmával további értékes műszaki cikkeket, arany ékszereket és készpénzt foglaltak le, és több ingatlant zár alá vettek.

Hierarchikus rendben

Az eljárás során a rendőrök megállapították, hogy a bűnszervezet hierarchikus és szigorú elszámoltatási rendszer szerint, összehangoltan működött, és kisebb bűnözői csoportokat is magába olvasztott. A vizsgált időszakban a bűnszervezet több mint 100 millió forintot vett el az általuk szervezett és irányított lányoktól.

A széleskörű, több éven át tartó nyomozás során a rendőrök összesen 16 gyanúsítottal szemben jártak el.

– ÉM-SZB –


Vád alá helyezik őket

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda a büntetőeljárást a napokban befejezte, és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldte meg a Miskolci Járási és Nyomozóügyészségnek – közölte a hatóság.


Videó: 100 milliót kerestek a lányokon a borsodi futtatók

Miskolc – Több mint százmillió forintot tett zsebre két év alatt egy lányfuttató banda.

Európa-szerte és Dubajban futtatott prostituáltakat a borsodi banda

Budapest, Miskolc, Taktaszada – A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda bűnszervezetben elkövetett kerítés és kitartottság bűntettek elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást D. János 33 éves taktaszadai lakos és társai ellen.