Négy között a Vegyész az MK-ban

Kazincbarcika – A röplabda Magyar Kupa negyeddőntőjének visszavágóját rendezték Kazincbarcikán vasárnap délután. A mérkőzésről élőben számoltunk be.

Hozták, ahogy illik  

A találkozó harmadik felvonásában az elejét ismét felprögették a hazaiak, Gelencsér pontos ütései és a hatásos sáncmunkák után Kovács elrontott nyitása hozta az első vendégpontot, 4:1. A MAFC neve mellé ezután sem jegyeztek fel túl sok egységet, gyakorlatilag a Vegyész kupaellenfele ekkor már feladta a visszavágót, 11:3. Cziczóék ezután már több, bátrabb megoldást is bevállaltak, amiben ugyan nagyobb volt a hibaszázalék, de a győzelmet, és ezzel együtt a továbbjutást így sem fenyegette veszély. A Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a Vegyész RC Kazincbarcika került kettős győzelemmel.

Megvan a második is

A mérkőzés második szakasza ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, a MAFC csak elvétve tudta meglepni a házigazdákat, akik 8:4-es vezetéssel zárták a második szett első szakaszát

Szalai remek nyitásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek, viszont amikor a Kazincbarcika könnyedén vette a játékot, akkor némelyest kozmetikázni tudott az eredményen a MAFC. A tisztes távolság azonban így is megmaradt a két együttes között, 14:7-nél az időkérés sem segített a fővárosiakon. Tartaléklángon üzemelve is magabiztosan haladt az újabb sima 3:0 felé a borsodi gárda. Daniel Oravecz a második szett közepétől Kecskemétinek és Cziczónak is lehetőséget adott. A frissítés pedig új lendületet hozott a Vegyésznek. 20:12 után már csak az újabb barcikai részsiker aránya volt a kérdés, végül 25:18-ra hozták a kupameccs második felvonását a sárga-kékek.

Az első szett simán

Vasárnap délután a Vegyész lehetőségeihez képest a legjobb összeállításában és lendületesen kezdte a kupameccset. Már az elején kialakult egy 4-5 pontos különbség a felek között, mivel a Barcika pontosan ütött, és egy-két sánc is gyarapította a pontok számát a szerényebb képességű ellenféllel szemben.

A második technikai időhöz 16:12-es Vegyész-vezetésnél vonultak a felek, innen azonban fölkapaszkodtak a vendégek, de 16:15 után ismét koncentráltabb lett a hazai csapat. Így az első játszmát simán 25:19-re hozta az Oravecz-legénység. Ezzel matematikailag is biztossá vált a továbbjutás.

Családias hangulat a meccs előtt

Szellős padsorok, B-közepesek dob nélkül, családias hangulat Kazincbarcikán a férfi röplabda Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján. Igaz a MAFC Hartmann ellen a borsodiak az első találkozón idegenben is 3:0-ra nyertek, így tehát a visszavágó gyakorlatilag csak formalitásnak számít.

ME

Jegyzőkönyv

Férfi röplabda MK, negyeddőntő visszavágó:

Vegyész RC – Kazincbarcika – MAFC Hartmann 3:0 (19, 18, 19)

Kazincbarcika 100 néző, Vezeti Csizmarik, Bodrogi
VRC: Toronyai. Szalai, Kárpáti, Kovács Z., Gelencsér, Szabó D. Csere: Szántai (liberó), Kecskeméti, Cziczó
MAFC: Bokor, Honti, Vocskó, Tóth M., Kőrösi, Takács. Csere: Németh G. (liberó), Makovicz

Továbbjutott: a Vegyész RC kettős győzelemmel

Mestermérleg
Daniel Oravecz: Végig nyugodtan röplabdáztunk, sok variációt kipróbáltunk nyitásban és támadásban. Kisebb hibák ugyan voltak, de megérdemelten jutottunk a legjobb négy közé.Tari Zsolt: A Vegyész jobb csapat, ők profik, mi amatőrök vagyunk. Tudtuk, hogy mi fog történni, és ez így is lett.