Négy kontinens önkéntesei vendégeskednek Miskolcon

Akt.:
4 kontinens önkéntesei vendégeskednek Miskolcon
4 kontinens önkéntesei vendégeskednek Miskolcon - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Egy évig tartó előkészítő munka után megérkezett Miskolcra a világ minden tájáról az a 27 fiatal, akik az Első Miskolci Lions Klub jószolgálati táborában töltenek el két hetet.

A miskolctapolcai központtal megrendezett közösségi esemény résztvevője lesz további 5 helyi fiatal is, akik a vendégek napi munkáját segítik. A négy különböző kontinensről érkező diákok a tábor időpontja alatt tapasztalatot cserélnek a jószolgálati munkáról, és több olyan miskolci szervezetet, intézményt látogatnak meg, ahol maguk is önkéntes munkát végeznek. A táborozók megismerkednek Miskolc és Zemplén kulturális és turisztikai értékeivel. Játékos vetélkedők kereteiben nyernek bepillantást egymás országának kultúrájába, történelmébe. A miskolciak a vendégekkel július 12–22-ig Miskolc utcáin összetalálkozhatnak különböző vetélkedők, játékos feladatok teljesítése során.

A tábort szervező Első Miskolci Lions Klub kéri a város polgárait, segítsék a vendégek munkáját, igény esetén igazítsák útba őket.

A nyári táboroknak nagy hagyománya van a hazai és nemzetközi Lions mozgalomban, de először rendeznek tábort Miskolcon. A miskolci fiatalok közül már sokan jártak külföldön hasonló táborokban az Első Miskolci Lions Klub szervezésében az elmúlt húsz évben. Most itt az alkalom, hogy a város jó hírnevét vigyék magukkal a világ minden tájáról érkező vendégeink.

ÉM
hirdetés


hirdet�s