Négy halott és 34 sebesült egy fülöp-szigeteki templomrobbantásban

Négy ember meghalt, 34-en pedig megsebesültek vasárnap a Fülöp-szigeteken, amikor bomba robbant egy katolikus templomnál a reggeli mise után – közölte a helyi rendőrség, és a hadsereg. A sebesültek többsége nő és gyerek. A merényletért egyelőre senki sem vállalta a felelőséget, de a hadsereg iszlamista lázadókat gyanít az eset mögött.

A fülöp-szigeteki rendőrség elmondása szerint a bomba akkor robbant fel az ország déli részén található Cotabato városában, amikor a hívők a reggeli mise után elhagyták a templomot. A merényletben négy ember halt meg, köztük két katona, akik a katolikus templomot őrizték – közölte a rendőrség.

Egy pap, aki segített a sebesültek kórházba szállításában azt nyilatkozta, hogy a sebesültek többsége gyerek és nő. A város polgármesterének közlése szerint 34 ember sebesült meg a támadásban.

A feltételezett merénylőt percekkel a robbantás után elfogták, miközben egy második bombát akart bevinni az épületbe. A merényletért egyelőre senki sem vállalta a felelősséget. A hadsereg egyik szóvivője azonban azonnal a Moro Iszlám Felszabadítási Front (MILF) nevű szervezet lázadóit vádolta a bombatámadással, akik egy önálló muszlim állam létrehozásáért küzdenek a katolikus többségű országban.



Sporthírek