Négy gyanúsított, ketten őrizertben a kecskeméti húsügyben

Eddig négy gyanúsítottja van a kecskeméti húsbotránynak, ketten őrizetben vannak. A rendőrök csütürtök este tartóztatták le a romlott húsokat, húskészítményeket tároló raktárat és az ezeket értékesítő boltot működtető cég igazgatóhelyettesét is. Rossz minőségű termék forgalomba hozatala miatt indítottak ellene eljárást. A társaság tulajdonosát már korábban őrizetbe vették.

A húsbotrányban a rendőrök még csütörtökön három embert hallgattak meg gyanúsítottként, őket rajtakapták, amikor szerda késő este romlott virslit pakoltak teherautóra a hatóságilag már lezárt raktárból. A Független Hírügynökség információi szerint a cég tulajdonosa és két munkatársa próbálta a romlott húsok egy részét kilopni a raktárból. A három embert előállították, a cég tulajdonosát őrizetbe vették, két munkatársa szabadlábon védekezhet.

A rendőrök a kihallgatások közben olyan információkat kaptak, hogy a cég helyettes vezetője, aki egyben a raktárat is vezette 2006-2007-ben többször adott az alkalmazottaknak utasítást adott, hogy a lejárt szavatosságú hústermékeken érvényes szavatossági időpontot tüntessenek fel, és azokat úgy hozzák azt forgalomba – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Nyikos Tamás, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A nyomozók csütörtökön este gyanúsítottként hallgatták ki a igazgatóhelyettest, akit aztán őrizetbe vettek.

A nyomozók kérték a cég tulajdonosának és igazgatóhelyettesének előzetes letartóztatását, erről várhatóan még pénteken dönt a kecskeméti városi bíróság.

A rendőrségi szóvivő szerint az ügyben várhatóan újabb gyanúsítottakat hallghatnak majd ki.Sporthírek