Négy év fegyházat kapott a pedofil nagypapa

Jogerőssé vált a 4 évnyi fegyházbüntetése annak az idős férfinak, aki fogyatékos unokájával létesített szexuális kapcsolatot. A másodfokú eljárás előtt néhány nappal az ügyvéd visszavonta a fellebbezést, így az elsőfokú döntés érvényes. A lány és a tiltott kapcsolatból született gyermek tavaly november óta intézetben van, a férfi börtönben.

A 61 éves férfi februárban, már az első tárgyalási napon beismerte tettét: de azt állította, nem történt erőszak. Az ügyészség gondozás alatt lévő gyermekkel való erőszakos közösüléssel vádolta meg a nagyszülőt, melyért a bíróság első fokon 4 év fegyházbüntetést szabott ki. Az ügyvéd és védence akkor még fellebbeztek ugyan az ítélet ellen, a másodfokú eljárás kezdete előtt azonban visszavonták ezt. A másodfokon eljáró Baranya Megyei Bíróság csütörtökön tárgyalta volna az ügyet, ám ez így elmarad.

A vádirat szerint a nagyapa a 12 éven aluli unokáját megerőszakolta, a kislánynak ezután gyermeke született. Az esetre tavaly november végén derült fény, miután a siketnéma, szellemi fogyatékos kislány otthon megszülte a gyermekét. A nyomozók DNS-vizsgálatot kértek, mert felmerült a gyanú, hogy valamelyik családtag az apa. Az újszülöttől és a családtagoktól vett mintákból kiderült, hogy a nagyapa ejtette teherbe. A férfi 2007 novembere óta előzetes letartóztatásban van, a kislány és gyermeke állami gondozásba kerültek.