Négy év börtön a csobaji kocsmai verésért

Akt.:
Részegen ütött, rúgott, életveszélyes sérüléseket okozott a csobaji férfi - Illusztráció
Részegen ütött, rúgott, életveszélyes sérüléseket okozott a csobaji férfi - Illusztráció - © Forrás: Radio X
Miskolc, Csobaj – A Miskolci Törvényszék dr. Dósa Ágnes vezette tanácsa hétfőn hirdetett ítéletet első fokon az ellen a csobaji férfi ellen, akit „életveszélyt okozó testi sértés bűntette” miatt vontak büntetőperbe.

Agyba-főbe verte őket

A bíróság megállapításai szerint a férfi 2015. június 9-én este együtt italozott ismerősével egy csobaji kocsmában. Ugyanekkor, ugyanott, ugyanazt csinálta másik két férfi. Vita alakult ki a két páros között, aminek hevében összeverekedtek és a férfi –a szakértők szerint – egyik ellenfelét legalább 11, míg a másikat legalább 4 alkalommal megütötte, megrúgta. Egyikük a kitartó bántalmazás következtében a helyszínen eszméletét vesztette: „agyzúzódás, keményagyburok alatti vérzés és homloktáji koponyaűri levegőgyülem” alakult ki és az élete is veszélybe került. Társának 8 napon túl gyógyuló bordatörése keletkezett.

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 4 év börtönbüntetésre, és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként javára értékelte, hogy a bűncselekményt beismerte, tettét megbánta, melyet a sértettek is megbocsátottak neki. Súlyosító körülmény volt, hogy a vádlott a cselekményt ittas állapotban, kirívóan brutális, kitartó módon követte el.

Enyhítésért fellebbeztek

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és a védő enyhítés érdekében fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

– ÉM-SZB –