Négy érmet akarnak szerezni a DVTK sakkozói

Négy érmet akarnak szerezni a DVTK sakkozói
Miskolc – A DVTK sakkszakosztályának vezetője, dr. Mátyás Imre és Zámbó Zoltán FIDE-mester, utánpótlásedző a klub edzőközpontjában sajtótájékoztatón számolt be a házuk táján történt változásokról és terveikről.

Megtudtuk, hogy valamennyi gárdájuktól érmes helyezést várnak, négy medáliát akarnak szerezni.

– Az nem biztos, hogy az NB I-ben aranyosak leszünk – jelentette ki dr. Mátyás Imre, majd hozzátette: – A mezőny ugyanis nagyon kiegyensúlyozott és a konkurencia is nagy.

A diósgyőriek huszonhat játékost igazoltak, s amikor megjegyeztük, hogy ilyenről még nem hallottunk, a sportvezető hozzátette, hogy még ő sem.

A csapatbajnoki mérkőzéseken a DVTK-t szolgálja majd Almási Zoltán szupernagymester, aki 2707 élő értékszámával – már ami az aktuális játékerőt illeti – pillanatnyilag a legjobb magyar a maga 39. helyezésével.

Lapunk kérdésére, hogy mennyibe került a leigazolása, vagy mennyiért ül asztalhoz, dr. Mátyás Imre ezt válaszolta:

– Ha az Egyesült Államokban lennénk, meg tudnám mondani, de itt Európában és főleg hazánkban ezek az összegek nem publikusak. Annyit azonban elárulhatok, hogy Almási nagymester semmivel nem volt számunkra drágább, mint a 2600–2700-as nagymesterek bármelyike. Az a legfontosabb, hogy kivételes tudásával legyen a segítségünkre céljaink megvalósításában.

A 41 esztendős kiválóságról tudni kell, hogy Járdánházán született, pályafutása pedig Ózdon folytatódott. U18-as egyéni világbajnok, kétszeres olimpiai ezüstérmes, Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, nyolcszoros magyar bajnok.

ÉM-KT