Négy épületen napelemek termelnek Halmajon

Halmaj – 26 623 960 forintot nyert Halmaj napelemes rendszer telepítésére. A napelemek júliustól üzemelnek.

Halmaj önkormányzat az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Fotovoltaikus rendszerek kialakítása Halmaj község középületeiben” című pályázatát a Környezet és Energia Operatív Program Irányító Hatóság vezetője idén januárban pozitív támogatói döntésben részesítette, mellyel 26 623 960 forint összegű támogatást ítélt meg.

Évente közel 45 ezer

A projekt célja: környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító, hálózatra csatlakozó napelemes rendszer telepítése Halmaj község négy középületében: a Gárdonyi Géza Általános Iskolában, a Gárdonyi Géza Általános Iskola konyhájában, a Halmaji Kastély Óvodában és a Petőfi Sándor Közösségi Házban.

Az iskola és a konyha energiaellátásának kielégítését szolgáló napelem rendszerek elhelyezése a leghatékonyabb tájolás miatt az iskola kétszintes épületrészén, a déli homlokzati oldalon történt meg.

Üzembe helyezték

A projekt eredményeként létrejövő összes csatlakozási teljesítmény 44 kilowatt, amellyel évente mindösszesen 44 990 kilowatt energia termelhető. A beruházás hivatalos átadása nemrégiben megtörtént, amely során üzembe helyezték a napelemeket.

ÉM

Címkék: ,hirdetés
hirdet�s