Sportlövészet

2019.05.31. 15:30

Hordozható lőtéren tüzeltek az „úttörők”

Az első Target Sprint Diákolimpia döntőjét a Miskolci Atlétikai Centrumban tartották.

A rendező a Miskolci Honvéd SE és a Magyar Sportlövő Szövetség volt. Miskolcon eddig csak felnőtt target sprint versenyt rendeztek, ez az esemény volt az első diákolimpiai megmérettetés.

268 diák

A felnőttversenyeket a világbajnokságon és a külföldi versenyeken egyedi töltéssel, sűrített levegős fegyverekkel rendezik. A miskolci viadal abból a szempontból úttörőnek nevezhető, hogy pisztollyal és hagyományos nyílt irányzékú (letörhető csövű) fegyverekkel még sehol nem rendeztek ilyen versenyt a világon, de az iskolák és egyesületek ezzel rendelkeznek legnagyobb számban. A versenyt olyan hordozható lőtéren rendezték meg, mellyel a Miskolci Honvéd is rendelkezik, és alkalmas target sprint és nyári biatlon versenyek lebonyolítására a MAC-hoz hasonló sportpályákon, nézőközönség előtt. A versenyen, melyen sportlövészeti kategória is volt, 268 diák adott számot tudásáról. A sportolók 400 m futás után álló lövészettel (5 bukó cél leküzdése 10 lőszerrel) folytatták, majd újabb 400 m futás után újabb 5 bukó cél leküzdése következett, és újabb 400 m futás után volt a célba érkezés.


Borsod-Abaúj-Zemplén megyei eredmények

Légpisztoly V–VI. korcsoport, fiú egyéni: 1. Nizsalóczki Soma (Waldorf Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola) 6:12 perc, 2. Gartner László (Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) 6:39, 3. Bede Dominik (Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) 6:45

Fiúcsapat: 1. Miskolci SZC Szemere Bertalan Gimnázium 21:00, 2. Avasi Gimnázium 25:49.

Légpisztoly V–VI. korcsoport, leánycsapat: 2. Szerencsi SZC Tokaji Ferenc Gimnáziuma és Szakgimnáziuma 30:09.

Nyíltirányzékú légpuska V–VI. korcsoport leánycsapat: 1. MSZC Szemere Bertalan Gimnázium 25:32, ...3. MSZC Szemere Bertalan Gimnázium 31:02.

Nyíltirányzékú légpuska V–VI. korcsoport fiú egyéni: 1. Gris Gergő Roland (Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) 5:49. Fiúcsapat: 2. MSZC Szemere Bertalan Gimnázium D 21:44, 3. MSZC Szemere Bertalan Gimnázium B 22:5.

Nyíltirányzékú légpuska III–IV. korcsoport leány, egyéni: 2. Takács Viktória (Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) 8:52, 3. Almási Zsuzsanna (Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) 9:12. Leánycsapat: 1. MSZC Szemere Bertalan Gimnázium 27:29.

Nyíltirányzékú légpuska III–IV. korcsoport fiú, egyéni: 2. Tóth Milán (Miskolci SZC Szemere Bertalan Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma) 7:12. Fiúcsapat: 2. MSZC Szemere Bertalan Gimnázium 24:49.

Zártirányzékú légpuska IV–V. korcsoport leány, egyéni: 2. Iváncsó Mercédesz (Fráter György Katolikus Gimnázium és Kollégium) 6:51, 3. Bódvai Fanni (Miskolci Rendészeti Szakgimnázium) 7:12 Leánycsapat: 1. Miskolci SZC Szemere Bertalan Gimnázium 25:27.

Zártirányzékú légpuska IV–V. korcsoport fiú, egyéni: 2. Schwak Renátó (Miskolci Rendészeti Szakgimnázium) 5:19. Fiúcsapat: 1. Miskolci Rendészeti Szakgimnázium 18:02.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!