Négy csapás érte Hollóházát

Katasztrófavédelmi gyakorlat Hollóházán
Katasztrófavédelmi gyakorlat Hollóházán
Hollóháza – Katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak a hegyközi településen. Földcsuszamlás, árvíz, villámcsapás okozta erdőtűz és földrengés. Ez a négy csapás érte kedden Hollóházát.

Szerencsére csak katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak, bár az egyik természeti csapás valódi volt a négy közül.

– Még a tavaszi rendkívüli időjárás idején indult meg a hegyoldal és rácsúszott az egyik ház oldalára – mondta Koleszár Sándor, Hollóháza polgármestere. – Ez is adta az apropóját ennek a gyakorlatnak, amiben az önkormányzati dolgozók mellett részt vettek az iskola és az óvoda dolgozói is. A polgárvédelmisekkel, a rendőrökkel, az újhelyi és a hollóházi tűzoltókkal, a polgárőrökkel együtt összesen hatvanan vettünk részt a gyakorlatban.

– Ma már egyetlen rendkívüli helyzetre sem mondhatjuk azt, hogy ez nálunk biztosan nem fog bekövetkezni – tette hozzá Kohánka István nyugalmazott polgárvédelmi ezredes, a Zemplén Térségi Katasztrófa- és Polgárvédelmi Szövetség elnöke. – A globális felmelegedés első apró következményeit már érezzük. Az idén ennek a megyének jutott bőven katasztrófahelyzetekből, így lehetőleg minél több helyen fel kell készülni arra, hogy ezeket a lehető legegyszerűbb eszközökkel és a leghatékonyabban hárítsuk el. Hollóházán az apróbb hiányosságok mellett számos nagyon jó ötletet és megoldást láttunk, amelyeket a kiértékeléskor részletesen megbeszéltünk. Ezzel számunkra az év még nem ért véget, novemberben egy hasonló gyakorlatot fogunk még tartani Karcsán.

-BG-