Négy *-os tetem az üvegen

Négy *-os tetem az üvegen
Debrecen – Tavaly november óta naponta nézi meg levelező társunk az üvegtetőn aszalódó madarat. A Medgyessy sétány megmentésével kapcsolatos megmozdulás óta visszafogottabb a Napló virtuális térben létező vitafóruma.

A városháza, a hivatal (talán a fórum nyomására) oszlopokat helyezett ki, meggátolandó az autózás mértéktelenségbe hajlását.

Ismént akadt azonban látnivaló Debrecenben, ezúttal nem a Nagyerdőn. Bencsik András járt a Baltazár tér (még mindig nem tudni a névadás indíttatásáról) környékén s csodálkozott rá az épülettömbre, pontosabban annak egy részletére.

„Mindig is csodáltam városunk építészeti remekeit akár régen, akár a közelmúltban épült. Csodálva nézem az új négycsillagos szállodánk, a Hotel Lycium roppant s mégis elegáns épületkomplexumát. Szinte mindennap megnézem az épületet, annak üvegelőtetőjét s az azon tavaly november óta mumifikálódó kismadár tetemét, mely erősödő napsütés szikkaszt, veri eső, fújja a szél. Nézze meg mindenki amíg lehet (hisz nem minden tart örökké).” – írta levelező társunk.

Levelét és a képet ugyan egy hete küldte – hátha azóta változott a látvány – de tavaly október óta csak lett volna idő onnan leszedni a tetemet. Mint ahogyan már az építéskor többen jelezték a Kölcsey központ bejáratát látva, miszerint nehéz lesz tisztán tartani a bejárat feletti üvegtetőt. S úgy tűnik: valóban.

P.G.