Helyi közélet

2012.08.09. 12:47

Jegyzet: Jót, s jól

<em>Mérsékeltebb elemzők körében tartja magát a nézet, hogy az eddig követett gazdaságpolitika helyzetelemzésében reális – alacsony foglalkoztatás, túl sokan élnek segélyekből, magas feketemunka arány és eladósodottság –, sőt az intézkedések döntő hányadánál is helyes irányt követett.</em> <strong>Pap Gyula jegyzete</strong>

Mérsékeltebb elemzők körében tartja magát a nézet, hogy az eddig követett gazdaságpolitika helyzetelemzésében reális – alacsony foglalkoztatás, túl sokan élnek segélyekből, magas feketemunka arány és eladósodottság –, sőt az intézkedések döntő hányadánál is helyes irányt követett. Pap Gyula jegyzeteA vélemények között jelentősebb eltérés a tagadhatatlanul hibás lépések hatásának megítélésében, kommunikációjának elrontásában – magyarul a tévedések el nem ismerésében – mutatkozik, mely utóbbi konkrét (hitelezői) forintkiadásokban ölthetett testet. A legfrissebb államháztartási adat is „magas labda” ebből a szempontból: a kiugró többlet fényezése például a félidőben elért „eredmény”, az éves hiány háromnegyedének említése nélkül félrevezető lehet. Az IMF/EU-tárgyalások beindulása nyomán az ország javuló megítélésével júliusban új csúcsra jutott a külföldi forintkötvény-állomány és az export bevételek növekedési aránya is biztató.

A nyári időszak arra is hasznos lehet, hogy a szusszanásnyi időben reális önértékelés szülessen és egy egyre több oldalról kívánt attitűd-váltás valós gyorsulást, gazdasági fejlődést, normalizálódást eredményezzen, mely nem csak a KSH-adatok csoportosításával kedvező, hanem a kézzelfogható mindennapokban is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában