Nébih: július 31-e az idei élelmiszerlánc-felügyeleti díj első részletének befizetési határideje

Budapest – Az élelmiszerlánc szereplői, többek között növénytermesztők, állattenyésztők, élelmiszer előállítók és forgalmazók május végéig készítették el élelmiszerlánc-felügyeleti díj bevallásukat, az ekkor megállapított összeget két egyenlő részletben, július 31-ig, valamint 2019. január 31-ig kell elutalniuk a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) elkülönített fizetési számlájára – közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.

A hivatal kiemelte, idén a Nébih-hez érkezett felügyeletidíj-bevallások összege több mint 13 milliárd forint volt, ennek első részletét, azaz mintegy 6,5 milliárd forintot kell az érintetteknek keddig befizetniük.

A gördülékeny ügyintézés érdekében az átutalás közleményében fel kell tüntetni a kötelezett adószámát, illetve azonosító jelét, valamint az első részlethez tartozó pénzügyi bizonylat számát. A hivatal azt kéri, hogy mindezeken felül más szöveget ne írjanak a közleménybe, átutalás előtt pedig ellenőrizzék a számlaszámot, különösen azok, akik más ügyekben is a Nébih pénzügyi partnerei.

A felügyeleti díjjal és a befizetéssel kapcsolatos további részletek elérhetőek a hatóság honlapján, a felmerülő kérdésekkel pedig a hivatal illetékes ügyfélszolgálatához fordulhatnak a felugyeletidij@nebih.gov.hu e-mail címen vagy a 06-1-336-9024-es telefonszámon.

A Nébih az MTI érdeklődésére közölte, az élelmiszerlánc szereplőinek a felügyeleti díj mértéke egységesen az előző naptári év bevételének 0,1 százaléka.

– MTI –