Friss hírek

2009.03.17. 13:15

Szerdán gyorsított eljárásban tárgyalják a március 15-i rendzavarásokat

<p>Gyorsított eljárásban, hivatalos elnevezéssel bíróság elé állítással, soron kívül tárgyalják a Pesti Központi Kerületi Bíróságon 4 vádlottnak az ügyét, akiket a március 15-i ünnepségeken elkövetett hivatalos személy elleni erőszakkal vádolnak - tudta meg a Független Hírügynökség kedden a Fővárosi Bíróság Sajtótitkárságától.</p>

Március 15-én és a megelőző két napban összesen 125 rendezvény volt Budapesten, 4-et tiltottak meg és menet közben még hármat, mert aránytalanul zavarták volna a lakosság nyugalmát. 37 embert állítottak elő, köztük 3 körözöttet, 16 szabálysértőt és 18 embert bűncselekmény miatt. A 18 ember közül 14-nek az ügyében már az ügyészség jár el, vagyis megalapozottnak vették a rendőri intézkedéseket. Négy bűnügyben - főleg garázdaságról van szó - a rendőrség jár el.

A most gyorsított eljárásban a bíróság elé állított 4 ember ellen az ügyészségnek van joga eljárni, mert rendőrökre támadtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!