Magyarország

2010.03.24. 05:19

Utolsó meghallgatásait tartja a BKV-vizsgálóbizottság

<p>Horváth Csaba volt fõpolgármester-helyettest hallgatja meg a BKV-t vizsgáló fõvárosi bizottság szerdai ülésén, és további kérdésre is választ várnak Ikvai-Szabó Imre fõpolgármester-helyettestõl, aki korábban már részt vett egy ülésen.</p>

Emellett pedig a testület tagjai megvitatják a végleges jelentés tervezetét. Erre március 25-ig, vagyis csütörtökig adott mandátumot a Fõvárosi Közgyûlés, de elképzelhetõ, hogy már szerdán elkészül a dokumentum.

Horváth Csabának, aki mindössze néhány hétig felügyelte a BKV-t, hasonló kérdésekre kell választ adnia, mint a korábban már meghallgatott városvezetõknek. Az egykori szocialista fõpolgármester-helyettest a többi között a kapcsolattartási és tájékozódási gyakorlatáról, a botrányokba keveredett egykori alkalmazottak tevékenységérõl, valamint a végkielégítési ügyekrõl kérdezik. Ezek mellett tõle is megkérdezik majd, hogy érez-e politikai, vagy más jogi felelõsséget a tömegközlekedési vállalatnál kitudódott visszásságok kapcsán.

A 10 fõs testület január 13-a, vagyis munkássága kezdete óta több városvezetõt és BKV-s vezetõt is meghallgatott, ezek alapján pedig március 25-ig kell vizsgálati jelentést készítenie. Erre akár már a szerdai ülésen sor kerülhet, de ha a tervezet vitája elhúzódik, akkor csütörtök délelõtt még egyszer összeülnek a tagok. A bizottság egyébként korábban megállapodott arról, hogy a vizsgálati jelentésben a kisebbségi véleményeket is feltüntetik, vagyis gyakorlatilag minden egyes következtetés szerepel majd benne. A dokumentumban szereplõ megállapításokra március 20-ig tehettek javaslatot a tagok. György István, a testület fideszes elnöke korábban azt mondta: a jelentésben túl kell menni az általánosságokon és személyi felelõsséget is meg lehet állapítani, de ez nem tévesztendõ össze a nyomozati szervek munkájával.
- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!