Anno 1989-ben írtuk

2019.11.28. 07:30

Negyven ezer képeslapot ajánlottak fel Craig-nek

Az Észak-Magyarország is segített az utolsó kívánság teljesítésében.

Illusztráció

Forrás: Illusztráció/ÉM-archívum

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő angol kisfiú, Craig Shepherd utolsó kívánságáról írt az Észak-Magyarország, 1989. november végén. Azáltal szeretne bekerülni a Guinness rekordok könyvébe, hogy ő kapja a világon a legtöbb üdvözlőlapot jobbnál jobb kívánságokkal – derült ki a tudósításból, amelynek folytatása következett. Jelentkezett ugyanis a Piért egyik vezető beosztású tisztségviselője: vállalata 40 ezer színes képeslevelezőlapot ajánl fel az iskoláknak, hogy a diákok ezeket is elküldhessék a szomorú sorsú angol kisfiúnak. A költségeket a vállalati nyereségből fedezik.

Gyógyuljon meg!

A közvetítésre a megyei napilap kapott felhívást. A beszámolóból tudjuk, hogy háromféle lapról van szó. Az egyik a magyar koronát ábrázolja, a másik Bánkutat, a harmadik a havas bükki tájat ábrázolja.

Elsőként a miskolci Vörösmarty Mihály Általános Iskola kért és kapott a készletből ötszáz darabot.

Mivel itt sokan tanulnak angolul, Craig anyanyelvén írnak majd. Azt is elmondták az újságíróknak, hogy remélik: a brit kisfiú mégis csak meggyógyul majd.

A lap még azt is tudatja, hogy a képeslapokat 10 forintos bélyeggel kézbesíti a posta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában