Ne fröcsögjön, menjen a Kisavasra!

Ne fröcsögjön, menjen a Kisavasra!
Miskolc – Péntektől szombat késő estig ismét a fröccs van a főszerepben a miskolci Kisavason. Hat helyszínen, hideg fröccsök, finom ételek és kitűnő hangulat vár mindenkit. Ez a X. Miskolci Fröccsfesztivál!

Tizedik alkalommal várják a fröccskedvelőket a Miskolci Fröccsfesztiválra. A június 19-én és 20-án megrendezendő fesztivál célja változatlan: a hungaricumnak számító ital, a fröccs népszerűsítése a fő szempont. A rendezvény tavaly tette át a székhelyét a Herman Ottó Múzeum udvaráról az Avasi Cellariumba és környékére.

Némedi Varga Zoltán, a Miskolci Fröccsfesztivál főszervezője elmondta: idén lezárják a Kisavas első sorát, és így nemcsak a hat pincében, hanem „előttük” is lehet majd fröccsözni a Dűlő Étteremtől az Aranykoronáig, kóstolva az ital számtalan változatát délután 4 órától 23 óráig. A szóda természetesen ingyen lesz, míg a megvásárolható – úgynevezett – fröccsöspohárba lehet majd töltögetni a jobbnál jobb borokat. A gasztronómiáról kitűnő konyhák gondoskodnak: lesz grillezett sajt és keszegsütés is. Ugyanakkor a fröccs mellé jár a zene is, többek között a JazzInside zenekar és az Ildi Rider Cover Band is húzza majd.

ÉM-JLI