Önbíráskodás miatt kezdeményezett büntetőeljárást a kaposvári rendőrség a lövöldöző taxis ellen

Önbíráskodás miatt kezdeményezett büntetőeljárás a Kaposvári Rendőrkapitányság az ellen a taxis ellen, aki tegnap gázpisztolyt fogott utasaira, majd azzal a levegőbe is lőtt. A férfi akár öt éves börtönbüntetést is kaphat – mondta a Független Hírügynökségnek Pálné Gergely Mónika, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az eset tegnap délután, Kaposvár egyik belvárosi társasházának hátsó bejáratánál történt. A rendőrséget egy lakó értesítette, akik a helyszínen megtalálták és meghallgatták az egyik utast, egy középkorú nőt. Elmondta: élettársával a vasútállomásnál szálltak be egy olyan taxiba, amely fix hatszáz forintért szállít utasokat városon belül. Ők a Füredi utcába mentek, ahol a taxisnak 2000 forintos bankjeggyel fizettek. Ő azonban csak 160 forintot adott vissza. Mikor ezt szóvá tették, a taxis utasította őket, hogy szálljanak ki a kocsiból, és felhívta a figyelmüket, hogy van fegyvertartási engedélye. A nő és élettársa kiszállt az autóból, de továbbra is követelték az 1400 forint visszajárót. A taxis ekkor kiszállt az autóból, és egy gázpisztolyt fogott rájuk, majd a levegőbe lőtt vele. Az utasok emiatt meghátráltak, a taxis pedig elhajtott.

A rendőrök néhány perc alatt elfogták a taxist, akinek volt engedélye a gázpisztoly tartására. A fegyvert viszont átadta a rendőröknek. A taxis ellen önbíráskodás miatt kezdeményezett büntetőeljárást a kaposvári rendőrség, aki akár öt év börtönbüntetést is kaphat – mondta a sajtóreferens.Sporthírek