Önbíráskodás, embercsempészet, lopás és pénzhamisítás miatt keresték – elfogták

Önbíráskodás, embercsempészet, lopás és pénzhamisítás miatt keresték a rendőrök azt a férfit, akit a napokban fogtak el a Pest megyei rendőrök a Terrorelhárítási Központ emberivel. A gyanúsítottra II. kerületi bérelt lakásában csaptak le az egyenruhások, azóta őrizetben van, és már kezdeményezték előzetes letartóztatását is.

A 35 éves gázai születésű, hontalan állampolgár a rendőrség tájékoztatása szerint tavaly év végén és idén év elején többször megfenyegetett egy Magyarországon élő külföldi embert, és pénzt követelt tőle. Mindezt egy korábbi, általa jogosnak vélt tartozásra hivatkozva tette. A férfi volt, hogy sms-ben zaklatta áldozatát, veréssel, gyilkossággal fenyegetőzött. Még egy értékes, terepjárót is kölcsönkapott tőle, mondván, hogy részletekben megvásárolja tőle az autót, majd tovább fizeti a törlesztőrészleteket. A gázai férfi azonban nem fizette be a pénzt, sőt, míg a kocsit használta, jelentős összegű szabálysértési bírságot is sikerült felhalmoznia.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szombati tájékoztatása szerint a férfit csütörtökön fogták el a rendőrök a Terrorehárítási Központ munkatársaival közösen. A bűnözőre II. kerületi bérelt lakásában csaptak le. A pest megyei nyomozók házkutatást is tartottak nála, ekkor bukkantak rá egyebek mellett egy pisztolyra, amelyet szakértő vizsgál meg. Ezen kívül további, a bizonyításhoz szükséges okiratok is előkerültek.

A gyanúsított ellen embercsempészet, lopás és pénzhamisítás bűntett miatt több büntetőeljárás is folyamatban van. A férfi jelenleg őrizetben van, és a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását is.Sporthírek